Vildeste Peugeot til dato

peugeotrczrsmallPeugeot RCZ R som havde premiere ved Goodwood ”Festival of speed” i juli 2014 er den vildeste serieproducerede Peugeot til dato.

RCZ R er en spicy udgave af den i forvejen lækre sportscoupéen RCZ. I den nye version er den udstyret med en ny 1.6 liter THP motor med 270 hk og et moment på 330 Nm. Herudover har den en særlig undervogn og Torsen spærredifferentiale, som sikrer vejgreb på et meget højt niveau.

Bruno Famin, som er direktør for Peugeot Sport udtaler at ”Den store succes og passion, som vi har oplevet med den RCZ, der blev udviklet af Peugeot Sport til motorsport, kunne ikke gå upåagtet hen. Derfor var det åbenlyst at tage skridtet og udvikle en serieproduceret model med endnu flere hestekræfter og endnu mere sporty performance.

Med 270 hestekræfter under motorhjelmen accelerer bilen fra 0-100 km på mindre end 6 sekunder og har samtidig en CO-udledning på 145 g/km, hvilket placerer den blandt de mest potente, men samtidig brændstofeffektive sportscoupéer. Dette resultat er opnået ved downsizing af motoren, optimering af aerodynamikken og vægtreduktion.

peugeotrczr

Peugeot følger trenden med downsizing og tvangsfodring af motorerne. En udvikling som også ses i motorsport.

Den nye 270 hk THP motor med kapacitet på blot 1.6 liter sætter power rekord i sin klasse – med næsten 170 hk pr. 1000 ccm er den blandt de bedste motorer i verden i en serieproduceret model og den overholder allerede Euro 6 normen.

RCZ R er udsmykket med matsorte buer og titanium baggrund i forlygterne. Ridehøjden er sænket med 10 mm og med brede 19” hjul fremstår den som limet til vejen. De særlige fælge er signeret med et R i mejslet ud direkte i aluminiummet. De er specielt designede til at rumme nye større bremser og de røde bremsekalibre, der er underskrevet med Peugeot Sport.

RCZ R er udviklet som en banebil, men kan i lige så høj grad være komfortabel og bruges civiliseret på landevejen i hverdagen. Opsætningen i drivlinen kombiner både kravene til sporty kørsel på bane og hverdagskørsel. RCZ R tilpasser sig førerens kørestil afhængigt af trykket på speederen, og et brændstofforbrug på 15,9 km/l ved blandet kørsel gør den ligeså anvendelig udenfor banen som en inciterede sportscoupé.