Kia tester på Nürburgring

kiatestcenterFremtidens KIA modeller testes på Nürburgring. Det sker efter en investering på mere end 6 millioner Euro i skræddersyede testfaciliteter, som skal forbedre koncernens forsknings- og udviklingsarbejde i Europa.

Med det nye testcenter får KIA permanent tilstedeværelse ved den legendariske Nürburgring, så mærket i endnu højere grad kan evaluere og udvikle modellernes holdbarhed og køredynamik mere effektivt og med større hyppighed.

Anlægsarbejdet med det imponerende testcenter på 3.622 m2 startede i juni 2012 og blev fuldendt på under 15 måneder.  Den moderne bygning i glas og stål på fire etager indeholder workshops, kontorer og konferenceområder.  Testfaciliteterne ved Nürburgring er en udvidelse af gruppens europæiske forsknings- og udviklingscenter i Rüsselsheim i Tyskland, hvor KIAs europæiske design- og konstruktionsfaciliteter har til huse.

Nürburgring – også kendt som “Det grønne helvede” – er almindeligt anerkendt som en er verdens mest udfordrende racerbaner med sine 73 sving, hvoraf 33 er venstresving og 40 er højresving, fordelt på 20,8 km.  Med en højdeforskel på næsten 300 m mellem banens højeste og laveste punkt, er der stigninger og nedkørsler på hhv. 17 og 11 %.  Derfor er banen ideel til gennemførelse af krævende biltests inklusive den accelererede holdbarhedstest, hvor bilerne kan gennemføre 480 omgange inden for blot et par uger.  Denne test over 10.000 km svarer til 150.000 km under almindelige kørselsforhold, og det giver værdifulde data og feedback fra testkørerne, som kan gives videre til udviklingsingeniørerne.  Det nye testcenter giver ingeniørerne mulighed for at evaluere data på stedet og i realtid, så de kan foretage modifikationer, mens testen er i gang.

Michael Cole, som er COO hos Kia Motors Europe, udtalte følgende: “Nürburgring er berømt som en af de største udfordringer for enhver bil.  Med det dedikerede og permanente testcenter ved banen vil KIAs ingeniører kunne få maksimal effektivitet ud af de tests, der gennemføres der.

“KIA modellernes dynamiske præstationer bliver mere og mere vigtige for os – med de nyligt introducerede KIA pro_cee’d GT og cee’d GT som spydspidser, og derfor er det endnu mere afgørende end nogensinde før, at vi får de bedste resultater fra de bedste faciliteter”.

Posted Under