Undgå klip i kortet med disse håndfrie løsninger

Populære bildele hos autoophuggerne

I Danmark er det forbudt at tale i telefon under kørsel, og du kan få store bøder, og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du ikke overholder reglerne omkring dette. Men det kan være svært at lade være med at tjekke din telefon under køreturen, især hvis du eksempelvis har en lang transporttid at nedlægge på vej til og fra arbejde. Heldigvis findes der en række smarte løsninger, som gør, at du håndfrit kan tale i telefon, imens du kører, hvilket er helt lovligt.

I dette indlæg finder du forskellige informationer om, hvilke håndfrie løsninger der findes og meget mere.

De tre mest populære løsninger

Overordnet set findes der tre forskellige håndfrie løsninger til dig, der er på farten. Alle disse løsninger består af en mobilholder, som du monterer enten i forruden eller på instrumentbrættet på din bil. På den måde er du fri for at holde din telefon i hænderne, når du kører bil.

En mobilholder til forruden monteres med en sugekop. Sådanne modeller er ikke de bedste på markedet, da de har let ved at falde af, hvis kørslen er ujævn. Vælg derfor ikke sådan en løsning, hvis du ofte kører på ujævne veje.

En anden løsning er en mobilholder, som kan monteres på instrumentbrættet, eksempelvis ved CD-åbningen. Sådan en holder er typisk en mere stabil løsning end den, som monteres med en sugekop. Denne model er let at montere og gør det nemt for dig at koncentrere dig om din kørsel.

Har du en telefon i et cover, kan du med fordel vælge en mobilholder med et magnetisk beslag. Sådan en holder fungerer nemlig ved, at du indsætter en tynd metalplade bagerst på din telefon, som dit cover således vil dække. Holderen vil bruge den magnetiske kraft til at hægte sig fast på en hvilken som helst mobilholder.

I jagten på en mobilholder er det væsentligt, at du kender mobilens helt nøjagtige dimensioner – særligt i disse tider hvor der eksperimenteres med et hav af skærmstørrelser.

Tjek dimensioner her hvis du har en iPhone og her for Samsung Galaxy S8.

Disse to mobiler er nemlig toneangivende for hvordan de nye mobiler laves, og de fleste holdere vil være designet til disse to modeller.

Sådan får du god lyd i bilen

For at få den bedste håndfrie løsning er det en god idé, at du erhverver dig en form for højtaler til din bil, som kan kobles til din telefon. Ved at have en højtaler bliver det nemlig muligt for dig, at lyden fra indgående opkald bliver god, selvom du kører bil. Med sådan en højtaler bliver det også muligt for dig at dæmpe al baggrundsstøj, når du snakker i telefon, så din stemme går tydeligt igennem til personen i den anden ende.

denne side finder du en supergod variant af en højtaler til din bil. Denne model har tre højtalere koblet til virtual surroundsound, hvilket giver dig oplevelsen af at tale med en medpassager, når du taler i telefon. Derudover er den fremstillet med en FM-sender og en god mikrofon, så du går klart igennem, ligegyldigt hvor meget baggrundsstøj der er.