Sådan gør du din bil til en mobil arbejdsstation

Bil

Verden er i rivende udvikling, og de traditionelle jobs med arbejdstiderne fra 9 til 16 er under opløsning. I dag er det slet ikke unormalt at arbejde om natten, hjemmefra eller endda fra ens bil. For 50 år siden havde den idé været utænkelig, men i dag er der mange, der arbejder på denne måde, og det giver dem på samme tid mere fleksibilitet i hverdagen. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om, hvordan du kan lave din bil om til din helt egen smarte og mobile arbejdsstation, så læs med her.

Køb inventar til bilen

I dette afsnit kan du læse mere om bilindretning og udstyr, der passer til dig og dit arbejde. Arbejder du for eksempel med elinstallation eller et andet håndværkerfag, er det altid godt have sit værktøj ved hånden. Derfor kan du købe smart inventar til bilen, så du kan organisere dit værktøj bedre. Du kan nemt sætte en reol op inde i bilen og fastspænde den, så den ikke glider rundt, mens du kører.

På den måde kan du udnytte den vertikale plads i bilen. På samme tid får du masser af skuffer, hvor du kan opbevare diverse skruer og lignende i – find smarte reoler til din bil her. At købe opbevaringsinventar til bilen kan altså hjælpe dig langt hen ad vejen med at finde ekstra plads i bilen og organisere.

Overvej også, om du kommer til at skulle bruge for eksempel din mobiltelefon eller bærbare pc meget. I så fald er det godt at forberede sig ved at have mulighed for at lade elektronikken op i bilen, så du ikke pludselig står med en død mobil i hånden.

Husk også at købe et trådløst headset, så du kan snakke i telefon og have begge hænder på rattet, mens du kører. Der findes også adskillige slags computerholdere til bilen, så du kan sidde og arbejde fra din bærbare pc. Husk dog at holde ind til siden, da man aldrig bør køre og arbejde på computer samtidig.

Overvej, hvad du ellers måtte have brug for til dit rullende kontor. I bund og grund handler det om at tænke fremad og planlægge, hvad man skal have med og at indrette sin bil så overskueligt som muligt, så man altid ved, hvor tingene er.

Din sikkerhed er vigtigst

Som det blev nævnt i det ovenstående afsnit, kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man ikke kører og forsøger at betjene et andet stykke elektronik på samme tid. Det vil sige, at man aldrig bør bruge sine hænder til at snakke i mobiltelefon med under kørslen, da det øger risikoen for færdselsuheld. Brug i stedet højtaleren på mobilen, eller invester i det førnævnte headset, så du kan orientere dig om vejen og betjene rattet med begge hænder.

Husk også, at det kan være en god ide at forsikre dit udstyr i tilfældet af, at der skulle ske indbrud i din arbejdsbil. På den måde lider dit firma ikke et alt for stort finansielt tab.

Forsøg altid så vidt muligt at adskille arbejde fra kørslen, så du er koncentreret om at køre, når du kører bil.