Sådan holder du bilen køligere i sommerheden

Parked car

Noget af det mest ærgerlige ved det varme sommervejr er, at vores biler ofte bliver overophedet indvendigt. Vi kender det alle sammen – at stige ind i bilen og sætte sig på et brandvarmt sæde for dernæst at brænde sine fingre på rattet. Det er ikke spor sjovt. Hvis du – ligesom os andre – helst vil undgå sådanne oplevelser denne sommer, har vi her sammensat fem gode tips til, hvordan du holder bilen køligere i den varme sommersol.

Dæk vinduerne

Hvis du har været på rejse til Italien, Spanien, Grækenland eller egentlig bare ethvert land med højere sommertemperaturer end i Danmark, har du sandsynligvis bidt mærke i, hvordan de dækker deres vinduer efter parkering. Selvom disse lande har det en del varmere end os, er tricket ikke desto mindre relevant. Så find nogle stykker pap, eller køb en rigtig afskærmning til forruden, og hold solen væk fra interiøret, mens du holder parkeret.

Flyt bilen regelmæssigt i løbet af dagen

Hvis det er muligt for dig, er det selvfølgelig en fordel, hvis du kan flytte bilen så meget som muligt, når den står i solen. Bilen bliver ophedet hurtigst, når den står helt stille, så det skal du helst undgå så meget som muligt.

Sørg for godt luftomløb i bilen

God ventilation er altafgørende for bilens varme i solen. Når du forlader bilen, kan du eventuelt lade et par vinduer stå lidt åbne, så der kan komme frisk luft ind og sikre, at varmen ikke fastholdes i bilen. Hvis du har aircondition i bilen, kan dette også fungere som en god løsning.

Dæk rattet med håndklæder

Hvis du er ved stranden eller bare har et håndklæde (våde håndklæder er bedst) til rådighed, så læg dem hen over rattet. Dette vil gøre det sværere for solens varme stråler at trænge igennem, og det vil ultimativt sørge for, at rattet ikke overophedes i solen. Det her simple trick kan spare dig megen smerte, når du tager fat i rattet efter et par timer i solen uden lige at have overvejet, hvor varmt det kan blive.

Parker i skyggen

At parkere i skyggen er selvsagt en god løsning på, at solen ikke overopheder bilens interiør. Hvis du er i skyggen, rammer solen ikke bilen og kan derfor ikke opvarme den lige så hurtigt. Det kan gøre en meget stor forskel, så det er bestemt indsatsen værd lige at bruge de ekstra fem minutter på at finde en parkeringsplads i skyggen.

Invester i en soldrevet ventilator

Små soldrevne luftventilatorer ser stigende efterspørgsel hver sommer, da de tilbyder en lækker brise, mens du kører. Apparatet kan sidde i sollyset, og det kører udelukkende på solens energi, hvorfor den er fantastisk at have i sommertiden. Du kan lade den køre, mens du ikke er i bilen og dermed sikre et sundt luftomløb i bilens indre, og du kan benytte den, mens du kører, hvis der er meget varmt. Her vil den give en let, frisk brise. En fantastisk opfindelse og skøn gadget, hvis du synes køreturene bliver lidt for varme og svedige i sommerperioderne.