Test af GPS – find den bedste GPS-tracker i test til din bil

Car gps

Vi ved alle, hvor irriterende det kan være at komme til at tage den forkerte afkørsel på motorvejen eller at være havnet ude i ”ingenting”, blot fordi man ikke helt havde styr på, hvor man kørte hen. En sådan situation er der ingen, der kan lide at stå i, men heldigvis er der i dag hjælp at hente med en GPS til bilen, der kan sikre, at man hurtigt og nemt når hen til den rette destination, og vi forsøger her i artiklen at guide dig frem til den bedste GPS i test til din bil.

Det er i dag mere og mere alment at have installeret en GPS i bilen, og flere biler bliver i dag ligefrem produceret med et indbygget navigationssystem. I forbindelse med dette store udbud af GPS’er til biler er GPS-markedet blevet markant større, og det er i dag sværere at finde ud af, hvilken GPS der passer bedst til dig og din bil. Hvor der førhen kun var ét mærke at tage stilling til, er der i dag mange flere muligheder, og de fleste er endda til fornuftige priser.

Vi giver dig altså her en GPS test, som kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken fremtidig GPS du skal vælge. Vi vil komme ind på de fordele, der kan være ved at vælge de forskellige mærker og modeller af GPS-systemer, som findes på markedet, og vi vil forhåbentligt guide dig frem til din endelige og rigtige løsning. Vi har selvfølgelig kun valgt de bedste GPS’er til bilen.

Garmin Drive 61 LMT-S

Find produktet her.

Pris: 1.559 kr.

Specifikationer:

 • Europakort
 • 6,1″
 • Live services
 • Vognbaneassistent
 • 170 x 94 x 21 mm
 • Mulighed for 3D-kortvisning

Det første produkt i vores GPS test er Garmin Drive 61 LMT-S GPS’en, og med den får du både navigationssystem og sikkerhedsudstyr i ét.
Du får blandt andet vejledning fra Garmin Real Directions, samt muligheden for at koble den sammen med et eventuelt bakkamera, som gør livet nemmere for dig, når du begiver dig ud i parkeringer.

Garmin Drive 61 LMT-S er en kombination af sikkerhed og god navigation, men den velfungerende GPS indeholder også mange andre smarte funktioner, der gør det lettere for dig at navigere i trafikken. En fordel er, at GPS’en viser visuelle billeder af afkørsler, hvilket gør, at du aldrig er i tvivl om, hvilken en du skal tage.

GPS’en indeholder et kort over hele Europa, der automatisk og gratis opdateres. Dette gør GPS’en til en rigtig god investering, da du slipper for irriterende udgifter ved kortopdateringer. Med denne GPS får du rigtig meget for pengene, og den er især perfekt til dig, der pendler hver dag eller generelt kører lange ture, og netop derfor er det en af de bedste GPS’er på markedet, og mon ikke den passer til dig også.

TomTom GO professionel 6250 – en af de bedste GPS’er på markedet

Find produktet her.

Pris: 2.983 kr.

Specifikationer: 

 • Europakort
 • 6″
 • Live services
 • Stemmestyring
 • 16 gb hukommelse
 • Mulighed for 3D-kortvisning

Så rykker vi videre til næste GPS i testen. TomTom professionel 6250 er en nytænkende GPS, der forener de digitale fordele ved smartphones med GPS’ens robuste og overskuelige format. Her har du nok den bedste GPS til bilen, eller i hvert fald et godt bud på det. TomTom professionel 6250 har et indbygget SIM-kort, der gør, at du kan bruge din smartphones deling af data og koble GPS’en på internettet. Derudover kan du koble din GPS til et WiFi-spot, hvilket gør det nemmere for dig at opdatere kort og trafikinformationer.

Interaktionen mellem din GPS og din smartphone kan styrkes yderligere ved at downloade en TomTom-app, der tillader din GPS og din smartphone at synkronisere. Her kan du eksempelvis indtaste dine favoritadresser, som vil blive synkroniseret med din GPS, og som derfor er lettere at finde på din næste køretur. Koblingen til smartphonen kan også alarmere dig om eventuelle fotofælder eller bilkøer, som du skal være ekstra opmærksom på. TomTom og deres GPS giver dig også muligheden for håndfri mobilopkald, da GPS’en kan bruges til at besvare opkald. Dette er smart, da du således kan samtale under kørslen med begge hænder på rattet. GPS’en kan ligeledes læse dine sms’er højt, og hvis du aktiverer Siri eller Google Now, kan du aktivere GPS’en ud fra en bestemt kommando.

Med TomTom GO professionel 6250 får du meget for pengene og mange indstillingsmuligheder, der gør, at din GPS kan forbedres i forhold til dine ønsker og kørevaner. GPS’en registrerer og lagrer hver en kommando og lærer således dine kørevaner at kende, så den med tiden kan forudsige dine destinationer.

Du kan se frem til mange fordele og ekstrafunktioner, som naturligvis betyder, at prisen er lidt højere, men leder du efter en af de bedste GPS i test, har du her et stærkt bud. Den er kort sagt i en klasse for sig selv, og den var naturligvis selvskrevet til denne GPS test, hvor den er en af de bedste.

TomTom Via 52

Find produktet her.

Pris: 1.918 kr.

Specifikationer: 

 • Vesteuropakort
 • 5″
 • Live services
 • Vognbaneassistent
 • 16 gb hukommelse
 • Mulighed for 3D-kortvisning
 • B:144,5 x H:90,5 x D:23,8 mm

Leder du efter en af de billigste GPS’er i testen, som er let at navigere rundt i, og som kan føre dig sikkert fra A til B, så er TomTom Via 52 et godt bud. GPS’en fås med en skærm på blot 5 tommer, men den er stadig overskuelig, og det klassiske TomTom-design kan guide dig præcist og hurtigt frem til din destination. Alle TomTom’s modeller er særligt smarte ved vognbaneskift, hvor GPS’en klart og tydeligt fremhæver den planlagte rute.

TomTom Via 52 er født med over 48 integrerede lande, og den har, som så mange andre GPS’er, livstidsopdateringer på kort. Derudover får du oven i prisen livstidsabonnement på TomTom Trafic, der giver GPS’en den trafikinformation, der skal til, for at den planlægger din rute uden om for mange forhindringer. Med TomTom Via 52 får du ligeledes tre måneders abonnement på Speed Camera, der er en funktion, som giver dig besked, når du nærmer dig en fotofælde på vejen.

TomTom Via 52 er let og hurtig at montere og installere, og den giver dig ligeledes muligheden for at parre GPS’en med din smartphone, så du kan opnå flere smarte funktioner såsom håndfrit telefonopkald, løbende trafikinformationer osv. Vælger du TomTom Via 52, får du en brugervenlig og intelligent GPS til en god pris, der kan sit job, men som samtidig indeholder flere indstillinger og muligheder, der gør det sjovere og tryggere for dig at køre bil, og til prisen er dette nok den bedste GPS til bilen.

Garmin Nüvi 42LM

Find produktet her.

Pris: 1.007 kr.

Specifikationer: 

 • Vesteuropakort
 • 4,3″
 • Lifetime kortopdateringer
 • Vognbaneassistent

Garmin er igen på banen her med en af de bedste GPS’er på markedet, og derfor er den selvskrevet til vores GPS test.
Garmin Nüvi 42LM er en mindre GPS, der med sine 4,3 tommer dog indeholder den samme mængde data som en af de større GPS’er. Garmin Nüvi 42LM er i sit design meget praktisk, da den har dobbeltorientering, hvilket gør, at kortanvisningerne kan ses både lodret og vandret. GPS’en har en meget lysstærk skærm og god grafik, der gør det overskueligt at se selv de mindre detaljer på kortet, og ellers har den en zoom-funktion, hvor du nemt ved hjælp af én fingerbevægelse kan zoome ind på ønskede destinationer.

Med Garmin Nüvi 42LM får du en GPS-model, der kan det hele. Den har både livstidsopdateringer på sit detaljerede områdekort over hele Vesteuropa, den har Digital Trafic, som er den bedste løsning til trafikundgåelse hos Garmin-modeller, og så har den Garmin Real Directions, der giver dig letforståelige kørselsanvisninger rundt i landet ved hjælp af landemærker og bygninger. GPS’en kan eksempelvis guide dig ved at sige ”Drej til højre ved tankstationen”, og således benytter den smart og effektivt de kendetegn, der er i området, så du aldrig er i tvivl om, hvor du skal dreje af, hvilket bare er en af grundene til, at den er med i vores GPS test.

Digital Trafic er ligeledes en gratis feature, som følger med denne GPS, hvor den hurtigt og gratis dækker motorveje, hovedveje og sekundære veje og alarmerer dig, hvis du nærmer dig forhindringer eller kan benytte en anden hurtigere rute.

Garmin Nüvi 42LM er kort sagt en af de bedste GPS’er på markedet, og den skal nok få dig guidet i den helt rigtige retning. Den er selvskrevet til vores GPS test, og de mange fordele er noget, du burde se nærmere på, hvis du har brug for en guide ved din side, der altid finder frem til destinationen.

Garmin Nüvi 42LM er måske den bedste GPS i test for den eventyrlystne eller nysgerrige bilist, der udover at ville komme fra A til B også interesserer sig for de spændende ting i området. GPS’en er også effektiv til at navigere i komplekse områder, hvor den med en enkel navigation kan finde den nøjagtige destination. Ønsker du at opgradere til en lignende GPS med indbygget kamera, kan du vælge storebroderen Garmin Nüvicam.

Garmin Drive 61 

Find produktet her.

Pris 1.447 kr.

Specifikationer: 

 • Europakort
 • 6,1″
 • Life service
 • Vognbaneassistent
 • Lifetime kortopdateringer
 • B:170 x H:94 x D:21 mm
 • Mulighed for 3D-kortvisning

Den sidste GPS i testen er endnu et stærkt bud, som muligvis er det bedste valg til din bil.
Søger du den bedste GPS til bilen, der skal gøre køreturen både sjovere og mere sikker, så er Garmin Drive 61 et godt valg. Med denne GPS får du en 6,95 tommer skærm i høj kvalitet og god opløsning, som kan give dig et klart overblik over ruten. GPS’en er yderst intelligent og kan i situationer fungere som din codriver på turen. Garmin Drive 61 indeholder nyttige chaufføradvarsler, som gør dig opmærksom på situationen og ruten, som du befinder dig på. Den advarer blandt andet om skarpe sving, hastighedsændringer og strækninger med krydsende dyr, og du kan således stole på, at du hele tiden er forberedt på det værste. Derudover styrer GPS’en uden om trafikken og kan spare dig for meget tid i løbet af din hverdag.

Hvis du kobler Garmin Drive 61 op med din smartphone, får du flere fordele – blandt andet trafikmeddelelser, omkørselsvejledninger og den seneste vejrudsigt. GPS’en kan ligeledes meddele dig om de parkeringsmuligheder, der er i området, så du undgår at bruge tid på at lede efter en parkeringsplads, hvilket kan være en enorm fordel i de lidt større byer.

For at gøre turen lidt mere spændende kan du benytte GPS’en til at finde bestemte interessepunkter, og gennem en kobling til TripAdvisor kan du se bedømmelser af restauranter, hoteller eller seværdigheder, som kan være med til at gøre din køretur lidt sjovere. Kører du i flere timer, kan GPS’en gennem træthedsadvarsler ligeledes alarmere dig og foreslå rastepladser i nærheden. Det er en af de billigste GPS’er i vores test, men når det er sagt, kan du nok høre, hvor meget ekstraudstyr den kommer med. Det er kort sagt en af de klart bedste i vores GPS test.

Sammen med Garmin’s BC 30 trådløse bakkamera kan du med Garmin Drive 61 opnå den fulde navigationsløsning og en af de mest sikre køreoplevelser. Bakkameraet gør, at du nemt kan se køretøjer, fodgængere og andre forhindringer bag bilen. Det kan købes separat her.

Dette er sidste bud i vores GPS test, men vil du have råd, kan du vælge at læse videre, hvor der kommer nogle gode råd.

Hvorfor navigere med GPS frem for en smartphone? 

En test af de bedste GPS’er kan måske hjælpe dig til at købe den rigtige GPS til din bil, men det kan også være, at du sidder og tænker ”Hvorfor overhovedet købe en GPS, når jeg blot kan bruge navigationsprogrammet på min smartphone?”. Dette spørgsmål er interessant, da svaret afhænger af, hvilke funktioner du finder mest vigtige i en GPS, og hvor meget du ønsker at benytte den i din hverdag.

Som hurtig og enkel vejviser kan navigationsprogrammer på en smartphone være en ganske god løsning, og de kan især være gode at bruge, hvis du forinden en køretur ønsker at skabe et overblik over den samlede rute. Her kan mobilens navigationsprogram fungere fint, da den hurtigt og nemt kan vise dig ruten fra ende til anden. Når det kommer til selve navigationen under køreturen, har en GPS til bilen dog mange fordele, som mobilen ikke har.

Undgå at løbe tør for strøm

En af de vigtigste fordele, der er ved at købe en GPS, er dens høje batterilevetid. Vores smartphones indeholder i dag så meget data, at de i forvejen har svært ved at have batteri på sig en hel dag. Når man tænder for sit navigationsprogram, mindsker man batteritiden yderligere, og det er således ikke sikkert, at GPS’en kan fungere på hele køreturen. En GPS til bil har kun ét formål og bruger langt mindre batteri, hvilket betyder, at du ikke hele tiden skal bøvle med at sætte den til strøm eller bekymre dig om, om den løber tør før tid, og det er også en god pointe at tage med herfra vores GPS test.

Overskueligt design i god kvalitet 

En anden vigtig fordel, som en GPS kan have, er dens skærmstørrelse og -opløsning, der sammenlignet med en smartphone fås i en meget større kaliber og i bedre kvalitet. Nyere GPS’er fås i dag med skærme på over 6 tommer, hvilket gør dem mere overskuelige og brugervenlige. GPS’ens format gør ligeledes, at den er mere robust i forhold til den skrøbelige smartphone, så du slipper for bekymringen om, at den går i stykker, hvis du skulle risikere at tabe den ned i bunden af bilen.

En hjælpende hånd på ruten

Den bedste GPS til bilen har mange brugergenererede funktioner, som gør, at den kan tilpasses lige netop efter dine og din bils behov. Du kan eksempelvis på nogle GPS-modeller indtaste målene på din bil, og så vil din GPS altid informere dig om, hvornår du skal passe ekstra på broer eller smalle passager. Derudover er GPS’en mere præcis, når det kommer til rutevejledningen, hvor en 3D-visning af omgivelserne omkring vejene gør det nemmere at navigere rundt, hvorfor denne GPS test i den grad har sin rette plads, da det sikrer dig en bedre køretur.

Offline fordele

En anden vigtig funktion, som gør, at en GPS med fordel kan vælges frem for smartphonen, er, at den ikke hele tiden er afhængig af internet eller et WiFi-spot. Ved at købe den bedste GPS i test kan du spare dig selv for eventuelle dyre dataregninger, og du er sikret altid at kunne finde rundt, hvad end du er i nærheden af et netværk eller ej. Når kortet på en GPS først er downloadet ned, er det hele gemt på enheden, og du kan i princippet rejse, hvorhen du vil, hvis bare du har kortene klar.

Kør bil, når du kører bil

En sidste fordel, som vi vil nævne her i testen, er, at en GPS kun har det ene formål, som er at få dig fra A til B. Med en smartphone kan du opleve, at den hurtigt vil blive distraheret af andre funktioner på telefonen, hvilket gør, at navigationsprogrammet kan risikere at lukke ned, eller at kvaliteten forringes. At bruge sin mobil som GPS kan også resultere i, at du som bilist bliver distraheret i at køre, da uventede beskeder kan forekomme på skærmen og måske endda lokke dig til at bruge den. Her er det vigtigt, at du kører bil, når du kører bil, og med en GPS kan du slappe af og have ro i sindet med mobiltelefonen trygt og lydløst liggende nede i din taske. Det er altså også for din egen sikkerhed, at du skal finde den bedste GPS til bilen.

Investér i en GPS   

Der findes rigtig mange GPS-modeller, som alle har hver deres fordele, der skiller dem ud fra resten, hvilket vores GPS test tydeligt viser. Om en GPS er god afhænger i høj grad af, hvilke behov og ønsker man har til sin fremtidige GPS, og inden du går ud og spenderer en masse penge på en GPS, skal du gøre op med dig selv, hvad du ønsker, din GPS skal kunne. Skal du køre langt, bør du måske overveje en GPS med træthedsadvarsler, og ønsker du at køre ud på eventyr, kan en model med interessepunkter måske være den rette for dig. Vi kan ikke fortælle dig, hvad den bedste GPS er for dig, men vi har i denne GPS test forhåbentligt gjort dig klogere på, hvilke forskellige modeller der findes ude på markedet. Vores test er dog blot toppen af isbjerget, da der findes mange flere valgmuligheder og også andre gode mærker end lige netop Garmin og TomTom.

Står du nu og skal købe den bedste GPS til bilen, kan det også være en god idé at tage ned i en butik, inden du bestiller, da det kan være en fordel at have set og mærket de forskellige modeller. Designet og kvaliteten kan være meget forskellig, og det kan ikke altid betale sig at købe den første og den billigste. GPS’er kan i første øjekast minde meget om hinanden, men det kan være de små detaljer, der skiller dem ud fra hinanden, og som gør, at de passer lige netop til dig. En GPS skal kunne holde i mange år, og den kan måske ligefrem spare dig for uheldige udgifter, så det kan være en god idé at bruge lidt ekstra penge og energi på at finde den helt rigtige. Sidder du tilbage med spørgsmål eller kommentarer, er du meget velkommen til at kontakte os her på siden for yderligere information. Vi vil meget gerne gøre dig klogere på GPS’er til biler, og ellers vil vi fremover bare gerne ønske dig en god og sikker køretur – muligvis med et af produkterne fra denne GPS test.