Bilstøvsugertest: Gør rengøringen nemmere med den bedste støvsuger i test

Vacuum

En bil er ofte et praktisk redskab, der bliver udsat for lidt af hvert, og den kan hurtigt blive beskidt. Om sommeren er der sand fra stranden, og om vinteren bringer sneen småsten med indenfor. Men køreglæden kan blive meget større i en ren bil, og derfor skal bilen rengøres en gang imellem. Med en almindelig støvsuger skal du ofte kæmpe med en ledning og et alt for langt støvsugerrør. Med en bilstøvsuger kan rengøringen blive lidt nemmere. Derfor har vi lavet en test af forskellige bilstøvsugere, så du kan finde den bedste bilstøvsuger for dig.

De findes i forskellige udformninger; elektriske eller batteridrevne, store eller små og selvfølgelig også i forskellige prislag. Hvis du læser med videre, vil du få indblik i de forskellige modeller, og du finder måske den, der kan gøre din næste rengøring af bilen en hel del nemmere, når du har fundet frem til den bedste håndstøvsuger til bilen.

Electrolux ZB6114BO håndstøvsuger

Find produktet her.

Pris: kr. 836

Specifikationer: 

 • 14,4 volt/Li-Ion Batteri
 • Køretid pr. opladning: 14. minutter
 • Opladningstid: 4 timer

Første produkt i testen er en håndstøvsuger til bilen, som findes til en budgetvenlig pris.
Denne batteridrevne bilstøvsuger fra Bosch er ideel til at rengøre bilen. Den er nemlig ekstra kraftig, så den kan støvsuge mere end en almindelig håndstøvsuger. Denne bilstøvsuger vejer ikke meget, så den er ikke for tung at arbejde med. Den kan støvsuge op mod 14 minutter på en opladning, og selve støvsugerens beholder kan rumme 0,5 liter.

Denne støvsuger fra testen er blevet anerkendt på markedet for brugervenligheden, og det er helt sikkert noget, du vil nyde til fulde, hvis først du investerer i denne støvsuger til bilen. Ikke nok med at den er nem at bruge, så kan du tilmed se frem til en støvsuger, der kan holde mange år. Flere af de traditionelle håndstøvsugere mister kraft med tiden, fordi støvfilteret bliver tilstoppet. Dog er det ikke et problem med bilstøvsugeren fra Electolux, da denne har et cyklonisk filtersystem, der hvirvler alt støvet rundt, så det ikke ender med at sætte sig fast og blokere, så sugeevnen forringes. Endvidere kan det siges, at støvsugere har bløde hjul på undersiden, som gør det lettere for dig, når du skal køre rundt i hjørnerne eller på møblerne. Og de er naturligvis skånsomme, så intet inventar tager skade. Sidst kan det nævnes ved denne fantastiske bilstøvsuger, at den er 4 timer om en opladning, og selv rengøringen samt det at tømme støvbeholdningen er utrolig nemt, hvorfor det er et oplagt første bud i denne støvsuger test.

Bosch håndstøvsuger – BHN20110

Find produktet her.

Pris: 499 kr.

Specifikationer:

 • 20,4 volt / batteri: NI-MH
 • Køretid pr. opladning: 16 minutter
 • Opladningstid: 960 minutter
 • Vægt: 1 kg.

Næste håndstøvsuger til bilen i denne test er fra Bosch er en kraftig batteridreven støvsuger på hele 20,4 V. Den kan altså sagtens klare krummerne i bunden af bilen, men den kan dog anvendes i kortere tid end den ovenstående Bosch-model, da denne kan støvsuge i op til 16 minutter pr. opladning. Der er en indikator på støvsugeren, der viser, hvor meget batteri der er tilbage. Til gengæld følger der både et NiMH-batteri og en oplader med til denne støvsuger, og en opladning varer 12-16 timer. Den vejer også 1 kg, og den har mange brugsfunktioner, da der også medfølger et fugemundstykke, så du kan støvsuge ned langs siden af sædet i din bil. Derudover er den ideel til at samle sand og andet tørret snavs, der måtte ligge i bilen. Det er kort sagt en af de bedste håndstøvsugere til bilen.

Kompakt bilstøvsuger – 12 V

Find produktet her.

Pris: 149 kr.

Specifikationer: 

 • 12 volt – virker til cigarettænderstikket
 • Aftageligt mundstykke
 • 250 cm. lang ledning medfølger

Denne bilstøvsuger fra Manillo er udelukkende designet til at rengøre biler, og derfor selvskrevet til denne test af de bedste bilstøvsugere. Den er nemlig ikke batteridreven, men er derimod elektrisk og kan sættes i 12 V-cigarettænderen på din bil. Ledningen er 2,5 meter lang, så du kan nå hele vejen rundt i din bil. Den har samme praktiske design, som de fleste håndstøvsugere til bilen, og der medfølger også et fugemundstykke, så du kan støvsuge selv de smalleste steder. Derudover har støvsugeren et udskifteligt filter, som du nemt kan rengøre og genbruge. Filteret sikrer, at der ikke kommer støv og andet snavs ind i støvsugerens motor.

Denne støvsuger fylder 41 cm med mundstykke, og uden fylder den kun 29. Det er altså en støvsuger til bilen, som du med fordel altid kan have liggende i din bil. Denne kompakte støvsuger fra Manillo kan modsat mange andre håndstøvsugere både suge tørt og vådt. På den måde kan du være klar på uforudsigelige situationer.
Prisen er den laveste i denne test af støvsugere til bilen, men trods prisen får du her et rigtig godt produkt.

Håndstøvsuger Black & Decker NVB215WA 7,2 V

Find produktet her.

Pris: 300 kr.

Specifikationer: 

 • 7,2 volt
 • Køretid pr. opladning: 8 minutter
 • Første opladning: 10 timer
 • Sugeeffekt: 350 mm/vand
 • Støvbeholders kapacitet: 370 ml
 • Sugeeffekt: 350 mm/vand

Næste håndstøvsuger i testen er fraBlack & Decker, og de har også lavet en elektrisk håndstøvsuger, der kan sidde i cigarettænderen. Den har en kapacitet på 0,370 liter, og så er den helt uden ledninger. Den kan altså nå vidt omkring og er velegnet, hvis du har en stor bil. Til støvsugeren medføler en sprækkemundstykke og en blød børste, så du kan nå ind i snævre områder, ligesom det med den bløde børste er muligt at rengøre polstrede møbler.

Støvsugerens beholder kan nemt rengøres, og den er lavet i et gennemsigtigt design, så du kan følge med under rengøringen af bilen. Det er altså en af de bedste håndstøvsuger til bilen.

Auto Kit Støvsugersæt KIT09

Find produktet her.

Pris: 389 kr.

Indeholder:
 • 1 stk. adapter til 35mm rør.
 • 1 stk. møbel/sæde mundstykke med velurkant.
 • 1 stk. flexibelt fugemundstykke.
 • 1 stk. mikrofiber klud.
 • 1 stk. mini turbomundstykke.

Næste levende i billede er ikke en bilstøvsuger, men der er et auto kit, der nok skal hjælpe med rengøringen af din bil.
Med dette Auto Kit kan du opgradere din normale støvsuger til en bilstøvsuger. Hvis du ikke ønsker en separat støvsuger, hvor der ofte medfølger endnu en ledning eller et batteri, der skal oplades, kan du tage et kig på dette støvsugersæt. Her får du nemlig et universalkit, der passer til alle støvsugere med støvsugerrør på 32mm og 35mm. Sættet består af en adapter til rør på 35 mm og et mundstykke med velourkant, der er velegnet til bilsæder. Der medfølger et fleksibelt og tyndt fugemundstykke til de smalle steder i bilen, et mini turbomundstykke, der er velegnet til gulvet, og en mikrofiberklud. Hvis du døjer med hundehår i bilen, kan du med fordel tilkøbe et turbomundstykke med roterende børster. Det er ideelt til at samle hundehår op og kan findes her.

Et støvsugersæt til bilen gør, at du slipper for at have en separat håndstøvsuger. De mange ekstra mundstykker fylder dog stadig i opbevaringen, og med denne løsning skal du også have forlængerledninger frem, for at din støvsuger kan nå ud til bilen.

Vælg en støvsuger efter dit behov

Så er vi kommet til vejs ende med vores produkter i denne test af støvsugere til bilen, men det betyder ikke, at vi er færdige med at komme med råd, du kan bruge.
En bilstøvsuger kan være utrolig praktisk, når du skal rengøre din bil. Den bedste bilstøvsuger til dig afhænger af dit behov. Alt efter hvor tit du støvsuger din bil, og hvilken slags skidt der er mest af i din bil, kan du overveje, hvilken løsning der passer til dig.

Har du bilen fyldt af hundehår, er det vigtigt, at du får en bilstøvsuger med en dyse, der kan klare netop denne udfordring. Hår kan være genstridige og svære at fange for en helt almindelig håndstøvsuger. Kører du derimod i en arbejdsbil, hvor der måske kommer meget sand og jord med ind, er det vigtigt, at støvsugeren er robust og kan holde til de småsten, den skal samle op. Det er måske også en fordel, at støvsugeren har en større beholder, så du ikke skal tømme den undervejs i rengøringen.

Desuden er det oftest kun tørt skidt, som en støvsuger kan samle op, hvilket du skal være opmærksom på både i købet og brugen af din bilstøvsuger.

Mange af bilstøvsugerne i testen er batteridrevne. Det har en klar fordel, i og med at du så ikke skal bøvle med både forlængerledning ud til bilen og en støvsugerledning inde i bilen. Dog kan en batteridreven bilstøvsuger oftest anvendes i kortere tid af gangen. Lad dig ikke skræmme af det. Håndstøvsugere kan anvendes i kort tid af gangen, fordi det ikke er meningen, at de skal erstatte din indendørs støvsuger. De er gode til den hurtige rengøring, og bruger du støvsugeren ofte, vil der ikke være behov for en lang rengøring af bilen. Du kan nå langt omkring på 15-20 minutter – især når du ikke skal finde diverse ledninger frem. Du vil desuden ofte kunne bruge håndstøvsugeren i hjemmet eller i sommerhuset til en hurtig og nem rengøring. Og det skal du måske også have in mente, når du går på jagt efter den bedste håndstøvsuger til bilen.

Ønsker du alligevel muligheden for en længere rengøring, er bilstøvsugerne, der kan sidde i cigarettænderen, en god løsning.

Slut med støvsugerledninger på tværs af indkørslen

En bilstøvsuger vil hurtigt give din bil en omgang rengøring, og det kan gøre glæden ved at køre i bil meget større. Bilen er et sted, hvor vi bruger meget tid, og for både bilens og din egen køreglædes skyld kan det betale sig at bruge lidt tid og penge på at vedligeholde den.

De forskellige typer af bilstøvsugere i testen, som du er blevet præsenteret for her, er af forskellig kapacitet og ydeevne. Men fælles for dem alle er, at de kan gøre rengøringen meget nemmere, når først du finder den bilstøvsuger, der passer til dig. Og vi selvfølgelig kun udvalgt de bedste bilstøvugere til bilen, så du bliver glad og tilfreds – samt får en ren bil.