Skal jeg købe en ny eller brugt bil?

Når man skal købe en bil, så står mange overfor et stort dilemma. Det er spørgsmålet om, hvorvidt man skal erhverve sig en ny eller en brugt bil. Det kan være svært at gennemskue, hvad man bør købe. Lige meget om du køber en ny eller brugt bil, vil der nemlig både være fordele og ulemper. Derfor kan man ikke sige, at det altid er bedre at købe bilen enten brugt eller ny. Det handler nemlig alt sammen om din økonomi, dine transportbehov og dine personlige præferencer.

Fordele ved at købe en ny bil

Hvis du køber en ny bil, så er der selvfølgelig en række fordele. Først og fremmest er ejerafgiften på bilen ofte lav, da nye biler som hovedregel har bedre brændstoføkonomi end ældre biler. Herudover er renterne på billånet ofte billigere, og forsikringen er i mange tilfælde billigere på grund af bilens udstyr. Ting såsom nødbremsesystem og bakkamera reducerer forsikringsselskabets risiko, og det gør dem villige til at sætte forsikringspræmien ned. Herudover får du ofte bedre kørekomfort, og du skal meget sjældent betale for reparationer.

Høj afskrivning på nye biler

Ovenstående betyder dog ikke, at det altid er bedre at købe en ny bil. Når du køber en ny bil, vil der nemlig være meget store værditab i løbet af kort tid. Allerede efter første år vil de fleste nye biler falde omkring 20% i værdi, og efter blot 4 år er bilen omtrent halvt så meget værd, som den var, da du købte den. Dette betyder, at værditabet bliver mindre, desto længere tid du ejer bilen. Derfor skal du altså være sikker på, at du skal have bilen i en længere periode. Du kan dog gøre afskrivningen mindre ved at købe en bil, der har en bred appel, og som mange brugtbilskøbere vil være interesserede i.

Fordele ved at købe en brugt bil

Der er flere fordele ved at købe en brugt bil. Først og fremmest er det en del billigere at købe en brugt bil. Dette betyder altså, at hvis du køber en brugt bil, der er mellem 2-3 år gammel, får du en bil, der stadig er forholdsvis ny, og som vil opleve mindre værditab de kommende år. Da nye biler har høj afskrivning, har du også mulighed for at købe en brugt bil med mere udstyr, end du ville have råd til, hvis du købte en ny bil.

Risikoen forbundet med brugte biler

Når du køber en brugt bil, skal du også tage stilling til risikoelementet. Der er risiko for, at den tidligere ejer har kørt bilen hårdt og derfor har nedslidt den. Det kan medføre, at du skal bruge mange penge på reparationer. Derfor skal du altid lægge nogle penge til side, når du køber en brugt bil. Alle nye biler skal synes efter 4 år, og du skal specielt være opmærksom på, om den er nedslidt, der hvor synsmanden tjekker bilen. Du kan finde mere information om dette på denne side.