Har du mistet kørekortet?

Hvert år dømmes rigtig mange mennesker for spirituskørsel i Danmark, og det kan altså betyde, at man bliver frakendt sit kørekort. Er det sket for dig? Så får du her nogle gode råd til, hvordan du skal gribe det an.

Revurdér dit forhold til alkohol

Det er naturligvis virkelig irriterende at få frakendt kørekortet. Dels er det en dyr affære at skulle generhverve det, dels resulterer det ofte i en udfordring på transportsiden og dels kan det for mange virke pinligt at skulle indrømme, at man er blevet stoppet med en promille over det tilladte. Ikke desto mindre skal du være glad for, at det ikke gik værre, end det gjorde, for rigtig mange af de færdselsuheld der sker i Danmark, sker netop på grund af alkohol. Når den værste irritation og frustration har lagt sig, kan du derfor passende se det som en mulighed for generelt at revurdere dit forhold til alkohol. Måske er det et fuldkommen enestående eksempel, at du har kørt bil under påvirkning af alkohol, men det kan også være, du har et reelt alkoholproblem, og så skal du naturligvis i misbrugsbehandling hos eksempelvis Behandlingscentersoebypark.dk.

Tag et ANT-kursus

Vil du gerne generhverve dit kørekort, er du ganske enkelt tvangsindlagt til at gennemføre et ANT-kursus, og dette behøver du bestemt ikke at se som en dårlig ting. Kurset handler om alkohol, narko og trafik, og her lærer du altså om, hvordan rusmidler påvirker dig både fysisk og psykisk, samt hvilken indflydelse det kan have på din evne til at køre et motoriseret køretøj. Det har ikke noget med misbrugsbehandling at gøre, men er derimod et informativt kursus, som har til formål at give dig en bedre indsigt i, hvordan rusmidler påvirker din køreevne. Du lærer desuden om, hvordan man straffes for kørsel i påvirket tilstand, samt hvordan du fremadrettet kan sikre dig, at du ikke endnu en gang frakendes dit kørekort grundet spirituskørsel.

Brug det som en øjenåbner

Selvom det er voldsomt irriterende og frustrerende at blive frakendt sit kørekort, er det altså alligevel værd at se på de positive sider. For eksempel kan det være en øjenåbner i forhold til at indse, at man måske har et reelt misbrug. Derudover oplever mange, at de efter at have fået frakendt kørekortet får en del større respekt for alkohol og dets påvirkning af kroppen, og det fører som regel til, at man fremadrettet typisk helt undgår at drikke alkohol, hvis man skal køre. Desuden giver det dig mulighed for med rette at kunne hjælpe andre mennesker til ikke at komme til at køre påvirkede, og har du selv fået frakendt kørekortet på grund af spirituskørsel, vil du sandsynligvis i højere grad være i stand til at gennemskue, når andre er ved at begå samme fejl som dig. Det betyder, at du kan være med til at gøre en forskel ved at bruge din egen erfaring og oplevelse aktivt fremfor at fornægte den og feje hele hændelsen ind under gulvtæppet fordi du måske finder det pinligt eller ubehageligt at snakke om.