Bilforsikringshelvede tømmer turisters pengepung

Slip for at køre den lange vej gennem Europa og lej i stedet bilen til få penge ved din destination. Opskriften på billig, nem og behagelig bilferie i varmere egne lyder forholdsvis simpel.

Netop det brugervenlige image, som biludlejningsfirmaerne ser ud til at have, når bilen bookes hjemmefra, snyder mange kunder, når de kringles til at betale overpris ved skranken i lufthavnen. Udlejningsvirksomhederne tjener nemlig ikke kun kassen på at sælge rejsemobilitet til glade turister – men også ved at sælge forvirrende forsikringer oveni.

Udlejningsfirmaer tjener på uigennemskuelighed

Henover de seneste år har flere europæiske rejsende oplevet at skulle betale flere penge for en såkaldt ”korrekt” forsikring på trods af at have købt en forsikringspakke hjemmefra. Antallet af klager fra folk, der har lejet bil i udlandet, har sat rekord hos Forbruger Europa. Blandt klagerne er en stor del omhandlende sager, hvor individer har oplevet at blive presset af billejeforhandlere til at købe unødvendige ekstraforsikringer.

Klagerne tyder på, at billejefirmaerne holder en forretningsmodel kørende, hvor systematisk snyd af kunder er hverdag. Individer, der har indberettet klager, fortæller om, hvordan de er blevet forklaret af billejevirksomheder, at deres forudbestilte forsikring ikke var tilstrækkelig på trods af at have været fuldt dækkende. Således er de blevet presset til at betale ekstra for nye forsikringer, der ikke bibringer anderledes dækning eller goder, end dem der er bestilt hjemmefra.

Komplicerede forsikringssystemer og spildte penge

Mange oplever, at det er uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvordan udlejningsbilen bedst forsikres hjemmefra. Derfor indvilliger de fleste i at betale for flere forsikringer ved afhentning af bilen på destinationen, da de nemt kan overtales til at tro på, at de ikke har købt de rette på forhånd.

Forsikringspakkerne er vildledende, komplicerede og ikke en del af den totalpris, der opgives på biludlejernes hjemmesider. Undersøgelser viser, at det blot hos to ud af fem undersøgte selskaber, der udlejer biler, var muligt at finde totalprisen for lejebilen med forsikringer på hjemmesiden. Ligeledes fandt samme undersøgelse, at det i nogle tilfælde var umuligt overhovedet at købe de nødvendige forsikringer inden afgang.

Bilforsikring er nødvendig – udlejers bluff er ikke

Skal du leje en bil i udlandet, er forsikringen nødvendig; selvom det er besværligt at få den rette uden at betale overpris. For at undgå at være offer for biludlejernes bluff er der et par centrale ting om bilforsikringer, du bør være bevidst om. Find den rette information om forsikring af biler – privat som lejebiler på Informeo.

Ydermere bør du inden afrejse også undersøge din rejseforsikring. Mange er ikke bevidste om, at den rejseforsikring muligvis dækker din selvrisiko, hvis lejebilen bliver smadret eller stjålet. Biludlejerne opgiver ofte, at selvrisikoen er høj, hvis uheldet er ude, men for mange er det slet ikke et problem, da årsrejseforsikringen dækker eventuelle udgifter.

Undersøg også præcis hvilke forsikringstyper, din valgte forsikringspakke indeholder. I udlandet kan du risikere at møde forkortelser som TLP, CDI, RAP og WWI, der alle beskriver forsikringstyper – nogen som sikkert allerede er en del af din forsikringspakke, andre som muligvis er fuldstændig unødvendige.