Ny tjeneste samler al information om brugte biler

Der er altid en vis risiko ved at investere i en brugt bil. Selvom bilen hverken har kørt mange kilometer eller er synderlig gammel, er der mange ting, der kan gå galt. Måske begynder motorlampen allerede at lyse dagen efter, du har købt en ”ny” brugt bil. Måske fatter du mistanke om fusk med speedometret, eller det kan være, du opdager en restgæld i bilen. Det kan mange gange føles, som om du har købt katten i sækken, når du opdager sådan nogle fejlmeldinger.

Der findes visse instanser, du kan opsøge og få viden om din kommende bil. Oplysninger om gæld, synsrapporter og tekniske informationer kan du finde på Tinglysning.dk og hos Trafikstyrelsen. Men hvis det virker for uoverskueligt, er der kommet en ny og nemmere måde at tjekke oplysningerne på. Tjenesten tjekbil.dk har samlet al data på ét sted, så du kan se alle de offentlige tilgængelige data om bilen. Du skal blot indtaste registrerings- eller stelnummeret, og så har du adgang til informationer om bilen.

Data gjort nemt tilgængeligt

Direktøren for tjekbil.dk, Kenneth Andersen, har før siddet som direktør for Bilbasen. Men nu har han kastet sig over det nye projekt. Tjenesten findes også som app, som gør det nemt for dig at læse alt den offentlige data, når du fx er ude ved en forhandler for at se på en brugt bil.

Med tjenesten kan du også se, hvornår sidste syn var og dermed også, om der er fusk med speedometeret. Ved hver syn bliver antal kilometer aflæst, og hvis dette ikke stemmer overens med det, som står i bilen foran dig, er der tale om speedometerspoling. Det er desværre ikke sjældent set, at sådan en form for snyd sker i brugtvognsbranchen. Tjekbil.dk kan afhjælpe det ved fx at give dig en advarsel, hvis kilometertallet pludseligt ændrer sig drastisk i forhold til deres tal. Læs mere om FDM’s oplevelse med problemet her.

Et syn siger ikke alt

Du skal dog være opmærksom på, at datoen for sidste syn ikke behøver at sige særlig meget om de vigtigere dele af bilen som motor og kobling. Et syn er en hurtig gennemgang af bilen, hvor der mest bliver set på ting som bremser og styrefunktionen. At den lige er gået gennem syn, er derfor ikke en garanti for, at der ikke dukker problemer op. Der kan sagtens dukke periodevis fejl op, som får motorlampen til at blinke. Det er især gældende for problemer med motoren og elektronik – fx aircondition. Hvis du står og mangler reservedele til bilen inden et syn, så kig forbi www.BildeleShop.dk– her kan du finde et stort udvalg af dele til mærker som fx Ford.

Sammenlign biler og forsikringer

Kigger du lidt ekstra efter en bil, du ser på gaden, kan du også bruge tjekbil.dk til at finde informationer om den. Her kan du fx se, hvem ejeren er, eller om der er gæld i bilen. Så kan du jo altid blære dig med lidt ekstra viden, når du står og sparker dæk sammen med drengene.