Sådan klargør du bilen til vinterens kulde

ford-mustang-auto-vehicle-80465

Der er mange årsager til, at du skal gøre din bil klar til at komme igennem vinterperioden. For det første mindsker det risikoen for færdselsuheld, og for det andet tærer kulden også rigtig hårdt på din bil, hvis ikke du gør den klar til vinteren. For at gøre det nemt for dig finder du nedenunder en række gode råd til, hvordan du kan gøre din bil helt klar til at komme igennem vintermånederne. Så læs med, og bliv klogere på, hvordan din bil bedst muligt kommer igennem vinteren.

Husk vinterdæk

For det første er det super vigtigt, at du skifter dækkene på din bil til vinterdæk. Disse dæk er nemlig lavet til at køre på vådt og glat underlag, som der ofte er i vinterperioderne. Ved at skifte til vinterdæk, øger du sikkerheden både for dig selv men også for dine medpassagerer og andre bilister på vejene. Dækmønstret på vinterdækkene skal være mindst 3 millimeter, for at de har den bedste ydeevne. På faelge24.dk er det nemt for dig at finde de rette dæk til din bil.

Bremser og lygter

Når vejene bliver glatte, er det meget vigtigt, at dine bremser virker fuldstændig optimalt. Når du tjekker dine bremser efter, skal du også huske at tjekke op på, om der er nok bremsevæske på din bil. Bremselængden på din bil kan nemlig øges, hvis dine bremser er nedslidte eller bilen mangler bremsevæske, hvilket kan skabe farlige situationer på de våde og glatte vinterveje. Er du i tvivl om, hvorvidt bremserne fungerer optimalt, kan du få det tjekket efter hos en autoriseret. Derudover skal du løbende tjekke, at bilens lygter fungerer, fordi der er mange mørke timer i vinterperioden, og derfor er det super vigtigt, at de andre bilister kan se dig på vejen.

Undgå at døre og låse binder

Når det bliver minusgrader udenfor, risikerer du, at bilens døre bliver svære at åbne, fordi de fryser fast. For at undgå dette er det en god idé at behandle dørenes lister med silikone. Samme problem kan opstå ved bilens låse, og derfor er det smart, hvis du smører låsene med låseolie, så du undgår, at du ikke kan låse din bil op på kolde dage.

Lad bilens batteri op

Kulden i vinterperioden kan have en afladende effekt på din bils batteri, og det er derfor vigtigt, at du sørger for, at bilens batteri er helt opladet, inden vintermånederne begynder. Faktisk kan du anskaffe dig en hjemmelader, så du selv kan lade bilbatteriet op og derved undgå, at din bil ikke kan starte. Skulle uheldet dog være ude, så husk at have nogle tæpper liggende i bilen, så du har mulighed for at sidde i bilen, uden at du bliver alt for kold.

Tjek op på sprinklervæske og motorolie

Forbruget af sprinklervæske øges ofte markant i vinterperioden, fordi du bruger sprinklervæske til at fjerne is, sne og slud fra bilens for- og bagrude, så der er frit udsyn. Du skal derfor for det første sørge for, at der er fyldt nok sprinklervæske på bilen, men det er utroligt vigtigt, at denne sprinklervæske er frostsikret ned til minus 25-35 grader celsius. Dermed undgår du, at sprinklervæsken fryser. Slutteligt skal du sørge for, at motorolien på din bil er frisk, og at der er fyldt nok af den på bilen. Olien renser og smører nemlig din motor, hvilket er en vigtig forudsætning for, at din bil starter optimalt.