Sådan holder du styr på din kørebog

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det kan være relevant at føre en kørebog i flere forskellige sammenhænge. Eksempelvis bør du føre et kørselsregnskab, hvis du benytter din private bil i erhvervssammenhænge. Det kan være hvis du bruger din private bil til at køre til møder eller til at køre til foredrag, netværksmøder eller lignende.

Bruger du din egen bil i erhvervsøjemed, skal du bruge din kørebog til at bevise det over for din arbejdsgiver. Det er således for din egen skyld, du bør udfylde en kørebog, så du kan få godtgørelse for de kilometer, du har kørt. Du kan føre din kørebog på flere forskellige måder afhængigt af, hvad der passer dig bedst. Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Den manuelle kørebog

Du kan vælge at føre din kørebog i en ganske almindelig bog. På god, gammeldags vis kan du i en lille notesbog notere forskellige informationer om din kørsel. I kørebogen skal der blandt andet noteres dato for kørslen, køreturens længde og formålet med turen. På den måde kan man nemt gennemskue, om der er tale om erhvervskørsel eller privatkørsel.

Ud over at du kan føre din kørebog helt manuelt med papir og pen, kan du også overveje at føre din kørebog i eksempelvis et Excel-ark. Har du i forvejen en Office 395-pakke på din computer, er det en smal sag at oprette et ark, du kan føre din kørebog i. Når først arket et sat op, behøver du aldrig mere gøre andet end at udfylde de forskellige informationer omkring din tur. Det er altså en nem og enkel måde at gøre det på.

Den elektroniske kørebog

Ønsker du ikke at føre din kørebog hverken i en fysisk bog eller i en form for regneark? Så er der naturligvis også masser af elektroniske kørebøger, som gør det endnu nemmere for dig at holde styr på dit kørselsregnskab.

Du kan blandt andet finde flere forskellige former for smartphonekørebøger. Det er særligt udviklede applikationer, som gør det nemt for dig at føre regnskab med din kørsel. De fleste af os har i forvejen altid vores smartphones på os, så på den måde er du sikker på, du altid har din kørebog lige ved hånden, når du er på farten.

Med en elektronisk kørebog kan du nemt skifte imellem, om der er tale om privat kørsel eller erhvervskørsel. Der kommer på den måde ikke til at herske nogen tvivl om, hvad bilen har været brugt til, og du kan nemt bevis overfor din arbejdsgiver, at du har brugt din private bil i erhvervsmæssige sammenhænge. Samtidig har du mulighed for over for SKAT at bevise, hvis du har ret til et befordringsfradrag.