Premiere på Kia Carens

Den helt nye KIA Carens er en kompakt MPV og når 3. generation lander hos forhandlerne i første weekend af november, er der grund til at holde godt øje.  

Bilens design er nemlig betydeligt mere helstøbt end forgængeren og ligger ud fra de første billeder at dømme tæt på Fords moderne designlinje.  Det betyder et behageligt miks mellem sport og funktion.  Det er ingen skam at sige, at den kendetegner en dramatisk ændring i forhold til forgængermodellens mere praktiske udseende.

Bilen har en rummelig kabine med enten fem eller syv sæder, et stort bagagerum og mange opbevaringsrum, og hele den familievenlige alsidighed er indpakket i en mere formålsrettet metalkonstruktion.

Den nye Carens er 20 mm kortere, 15 mm smallere og 40 mm lavere end forgængeren.  Men der er masser af plads i kabinen takket være den nye models øgede akselafstand (øget med 50 mm) og kabinens placering langt fremme, hvilket gør, at A-stolperne udløber fra et punkt over midten af forhjulene.  Bilen er en af de laveste i klassen, hvilket giver modellen et mere sportsligt udseende. 

 

Netop den lange akselafstand giver mulighed for plads til op til syv personer. Udstyrsmæssigt ligger Carens som vanligt i den pæne ende med klima og sædevarme på bagsædet. Topmodellen fås med ventilerede sæder med elektrisk indstillelig lårstøtte og lændestøtte.  Køberne får i topmodellen også glæde af et el-opvarmet rat og en supervision-instrumentenhed med en 4,2″ TFT-LCD-skærm, som viser grafik i høj opløsning.

Som ekstraudstyr kan man vælge navigation med bakkamera, Smart parking system, el-betjent panoramaglassoltag og eksklusiv interiørpakke.

 

kiacarens20142
Langt mere sportsligt udtryk end forgængeren.

  

Motorvarianter
Kunderne i Danmark vil kunne vælge mellem tre forskellige motorer. En benzinmotor og dieselmotorer – med ydelser mellem 115 og 136 hk og en konkurrencedygtig brændstoføkonomi og CO2-emissioner fra 124 til 149 g/km for modeller med manuel gearkasse.

Den 1,7-liters dieselmotor nyder allerede stor popularitet i mange forskellige KIA modeller verden over, og i den nye Carens vil den kunne fås i to versioner.  Den mindst kraftfulde version yder 115 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 260 Nm.  Den mere kraftfulde udgave leverer 136 hk og 330 Nm.  Justeringer af disse motorer har givet lavere CO2-emissioner for begge versioner – helt ned til 124 g/km for den mindst kraftfulde version udstyret med ISG start-stop-system, en forbedring på 17 % i forhold til forgængeren.

Som en hjælp til at finde balancen mellem præstationer og økonomi vil alle nye Carens modeller være udstyret med en 6-trins gearkasse.  En lav udveksling i 1. og 2. gear forbedrer accelerationen ved lave hastigheder, mens en høj udveksling i det højeste gear (6. gear) sikrer lave motoromdrejningstal ved kørsel med høj hastighed – det reducerer kabinestøjen og sænker brændstofforbruget.

Den kraftigste dieselmotor vil som ekstraudstyr kunne fås med en automatisk gearkasse, som er udviklet og produceret af KIA selv.  Denne 6-trins-enhed har en manuel sportsindstilling med mulighed for skiftekontakter ved rattet, og dens usædvanligt kompakte konstruktion gør den ideel til forhjulstrukne biler. 

Det danske modelprogram ser ved introduktionen således ud;

Carens

Carens

Carens

Carens

Carens

Carens

Carens

Carens

1.6 GDI

1.6 GDI

1.7 CRDI

1.7 CRDI

1.7 CRDI

1.7 CRDI

1.7 CRDI 136 HK

1.7 CRDI 136 HK

Style

Style

Style

Style

Style Plus

Style Plus

Premium

Premium

5 Pers.

7 Pers

5 Pers.

7 Pers

5 Pers.

7 Pers.

5 Pers.

7 Pers.

259.999

269.999

279.999

289.999

299.999

309.999

359.999

369.999

 

Posted Under