Tal til din Ford

Inden længe vil det være muligt – alene ved hjælp af stemmekommandoer – at styre bilens navigationssystem, finde et hotel eller en ledig parkeringsplads.Det har været fremtidsmusik i mange år; evnen til at tale til vores biler (eller andre maskiner, for den sags skyld). Nu er fremtiden rykket tættere på. Ford har nemlig indgået samarbejde med en række virksomheder om at udvikle apps, der fungerer med Fords kommunikationssystem Ford SYNC med AppLink.

Stemmestyring har normalt været forbeholdt de absolut dyreste topmodeller hos BMW og Mercedes, men i takt med at teknologien bliver billigere vil den som alt andet finde vej ned i billigere modeller.

I sagens natur kan du ikke styre alt med stemmen, men foruden de meste simple ting som at skrue op og ned for musikken, vil teknologien på sigt gøre det lettere at navigere, bruge telefon og meget andet.

Blandt de virksomheder, som står på spring til at integrere tjenester til Ford SYNC med AppLink er bl.a. Tom Tom navigation, Hotels.com og Askwiki.

De nye applikationer udvider paletten af muligheder, som i dag allerede omfatter musikstreaming-tjenesten Spotify, nyhedstjenesten Kaliki, lokations-systemet Glympse og Aha, som giver adgang til sikker underholdning og information via internettets ’cloud’.

“Ford SYNC AppLink giver helt nye muligheder for at integrere digitale enheder og benytte sig af favorit-apps under kørsel. Uden at fjerne hænderne fra rattet, eller blikket fra vejen, kan man benytte sig af alle de digitale tjenester, man også benytter derhjemme, hvad enten det handler om musik, om at indhente information eller finde et hotel”, forklarer chefen for Connected Services hos Ford, Ed Pleet.

Udbredelsen af disse systemer afhænger meget af både Ford SYNC systemet og ikke mindst de apps, som udvikles til at arbejde sammen med dem.