Lystyachten Al Salamah

Lystyachten Al SalamahIkke meget varer evigt, og en plads på listen over verdens største yachts er som regel kun til låns. Da lystyahcten Al Salamah blev leveret i 1999, var det verdens 3. største yachts nogensinde, men i dag er den faldet til en syvendeplads.

Al Salamah har dog stadig intet at skamme sig over med sine 140 meter og et prisskilt på den forkerte side af 1 milliard danske kroner.

Helt præcis lød bundlinien på 1,16 milliarder kroner da Prins Sultan bin Abdul Aziz fra Saudi Arabien blev skibets nye ejer.

Søsætningen fandt sted i 1999, og med en besætning på 96 har den saudiske prins næppe nogensinde manglet rettidig opvartning uanset hvor kursen er blevet sat for den enorme luksusyacht.

Skibets har otte dæk med hele 8000 kvadratmeter at boltre sig på, og der er også direkte forbindelse til land, idet skibets dæk omfatter en helikopterlandingsplads.

Fordelt på skibets otte dæk finder man i alt 82 luksusværelser, indendørs pool med glastag og naturligvis biograf. Skibet drives frem af 2 dieselmotorer, der hver yder 8770 HK og dermed giver skibet en topfarten på 21,5 knob eller 40 kilometer i timen.