Kør Europa tynd: Bilferien betyder frihed og fornøjelse

Cat vacation

Når sommeren inden længe atter er over os, og mange danskere søger sydpå i håbet om mere eksotiske forhold i deres ferieuger, er det ikke nødvendigvis den eneste løsning at hoppe i et charterfly og rejse mod liggestole og swimmingpools. Mange vælger i stedet at tage på køreferie – enten for at komme billigere sydpå til strandsand og høj sol eller for at bruge deres ferie på at se naturrige omgivelser, storbyer og charmerende bysamfund langt væk fra pools og ferieresorts. Læs med her og bliv inspireret til din næste bilferie. Her præsenteres to helt unikke destinationer, du bør besøge, hvis du alligevel planlægger at tage familien med på en køretur af de længere.

Tag på klatretur i de franske alper

Et helt unikt sted at sigte efter, når den tætpakkede bil startes i indkørslen, er de franske alper. De helt unikke omgivelser i bjergene findes nærmest ikke bedre, og mange danskere vælger da også denne destination. Flere steder kører man på veje, der ligger omtrent to kilometer over havets overflade, og området er desuden hyppigt besøgt af Tour De France-feltet, når verdens største cykelløb hvert år afholdes i Frankrig.

Oplev natur og kultur i det nordøstlige Spanien

Hvis du og familien gerne vil opleve lidt kultur på jeres bilferie, er Catalonien i det nordøstlige Spanien en oplagt destination. Specielt den tidligere hovedtrafikåre C462 er helt unik, da den er omgivet af naturrige omgivelser. Der er god plads og rolige forhold på vejen, da der, siden vejen blev opført, er kommet langt hurtigere alternativer til ruten – men I har jo god tid til at opleve turen, så læn jer tilbage og nyd udsigten. Hvis I bliver trætte af at køre, er der masser af spændende kultur i området. Storbyen Barcelona ligger i Catalonien – en region, som i øvrigt har været centrum for en del politisk postyr i de seneste årtier. Der er således masser af spændende kultur at boltre sig i!

Glem ikke detaljerne: 3 ting, du måske ikke havde tænkt over

Inden du pakker bilen og sætter nøglen i tændingen, er der nogle ting, du bør sikre dig, at du har styr på. Det er nemlig vigtigt, at man på forhånd har sat sig ind i reglerne i de lande, man overvejer at køre igennem. Der kan være forskellige foranstaltninger, man nødvendigvis må gøre sig hjemmefra, hvis man vil undgå en bøde, der let kan ødelægge humøret. Herunder har vi listet tre gode råd.

  • Sikr dig, at du har sikkerhedsremedier i din bil, så den lever op til kravene i de lande, du skal igennem. Bl.a. er der i Tyskland krav om, at alle passagerer fra deres sæde kan nå en refleksvest. Bliver du stoppet i Tyskland, nytter det altså intet, at der ligger en håndfuld i bagagerummet.
  • Hvis du har campingvogn med, bør du sikre dig, at dine spejle lever op til kravene og er i en god stand, så du ikke risikerer noget på turen. Hvis du vurderer, at du har behov for nye campingspejle, finder du et bredt udvalg til konkurrencedygtige priser på https://www.campingudstyr.dk/campingspejle.
  • De fleste, der kører sydpå, får inden for kort tid brug for en GPS. Sikr dig, at din GPS er tilstrækkeligt opdateret, så du ikke farer vild midt i et land, hvor du dårligt nok kan gøre dig forståelig. Så bliver rejsen mere problemfri, og I kan i stedet bruge jeres energi på at hygge jer og nyde ferien.