Intelligent søgemaskine gør det nemmere at købe brugt bil

Søgemaskinen AutoUncle.dk skal revolutionere brugtbilsmarkedetEn ny søgemaskine for brugte biler giver bilkøberne gennemsigtighed og overblik på markedet. www.Autouncle.dk er en intelligent søgemaskine, der samler brugtbilmarkedet, og automatisk værdiansætter hver bil.  Det giver overblik, og gør det meget nemmere at identificere hvilke biler der er det mest attraktive køb.

Vurderingen sker automatisk ved hjælp af en algoritme, der scanner annonceteksterne for faktuelle oplysninger som mærke, model, år, km, biltype, motor og udstyr. Disse oplysninger bruges så til at beregne markedsprisen på hver enkelt bil.

”Systemet er enormt avanceret, men i virkeligheden minder det meget om det, den dygtige bilkøber selv gør, når man sidder hjemme bag skærmen og sammenligner biler,” forklarer Johan Frederik Schjødt, den ene af stifterne bag AutoUncle.

På AutoUncle.dk kan man også se liggetider og følge hvor meget den enkelte bil er sat ned i pris over tid.

“Der er gjort meget for at gøre søgeresultaterne så relevante som muligt. For eksempel registreres hvilke biler, der i virkeligheden er leasingtilbud og hvilke der har fået ny motor og derfor kan have misvisende kilometertal og pris,” siger Johan Frederik Schjødt.

Firmaets vision er at gøre brugtbilmarkedet mere gennemsigtigt og samtidig gøre det attraktivt for flere at købe brugt bil. Selskabet har netop lanceret en ny gratis funktion, hvor man ved hjælp af nummerpladen og et klik kan slå op, om der er restgæld i bilen og om kilometertallet på den brugte bil er realistisk.

Den funktion kan prøves her.

AutoUncle findes også som mobil app til både Android og iPhone.

I dag er brugtbilsmakredte spredt over mange forskellige websider. Det indebærer en risiko for, at køberen kan overse fordelagtige salgsemner.

Samtidig er det svært at sammenligne priser på brugte biler, fordi brugte biler grundlæggende er forskellige. De har forskellig årgang, kilometertal, motorstørrelse, udstyrsniveau og stand.

Disse to problemer skal Autouncle.dk løse, i princippet på samme møde som boligportalen Boliga.dk skabte overblik over det danske boligmarked og gjorde det let at sammenligne priser, liggetider, kvadratmeterpriser og lignende.

AutoUncle er stiftet af brødrene Johan Frederik Schjødt og Niels Kristian Schjødt i 2010. De to brødre er passionerede brugtbilkøbere og både bil- og statistiknørder. Ideen til tjenesten opstod ud fra ønsket om at give almindelige bilkøbere bedre forudsætninger for at gøre en god handel på et marked, som for de fleste er uoverskueligt.

Selskabet bag fik for nylig tilført en millionindsprøjtning og ambitionerne er at ekspandere tjenesten til andre lande i løbet af det næste år.