Har du bil? Så husk at vær forsikret

Sponsoreret indhold

I dag er der mange bilejere, der ikke er forberedt, hvis der kommer et uheld. Man udsætter dog sig selv for en del risici, når man sætter sig ind i en bil, og derfor er det klart bedst, hvis man ved, hvad man skal gøre, når uheldet er ude. Læs mere om det her

Motorstop – svært at gøre noget ved

Jo længere du kører, des større risiko er der for, at du kommer ud for et motorstop. Det kan ”stresse” bilen, hvis mans skal køre meget langt, og derfor kan man komme ud for et motorstop. Et motorstop sker ved, at nogle af de elektriske komponenter i bilen, som f.eks. varmemålere, elektronisk brændstofindsprøjtning eller turbolader går i stykker og får motoren til at stoppe. Det kan være svært at undgå et motorstop, og det er nok oftest noget, du bliver nødt til at have hjælp med at få i gang igen. Det kan dog være, du kan undgå det, hvis du laver en løbende tilstandsattest.

Mekaniske defekter – næsten alt kan gå i stykker

Hvis du kører langt eller kører meget, så kan du også være ude for, at der kommer mekaniske defekter på bilen. Det kan f.eks. være, at bremserne går i stykker, eller det kan være at gearkassen står af. Det kan også være dit styretøj, din udstødning eller endda din aircondition, der går i stykker. Det kan være svært at undgå, specielt hvis man kører langt. Derfor er det godt at have en god bilforsikring, der kan hjælpe dig, når uheldet er ude, du skal vælge den bedste bilforsikring, du kan finde, så du er godt forsikret.

Nedsmeltning – husk olien!

Hvis din bil f.eks. mangler olie, når du begiver dig ud på vejen, så kan du risikere, at bilen turbo og motor brænder sammen. Du skal derfor altid sørge for at tjekke, om der er olie nok på bilen, inden du begiver dig ud på en lang køretur.

Din bil koger

Hvis du kører hurtigt eller i et ujævnt terræn, så kan du presse motoren yderligere. Her er det vigtigt, at du har vand under kølehjelmen, så din motor ikke koger over. Du kan få kølersystemet gennemgået ved en tilstandsattest, så du er sikker på, at du kan køre langt uden problemer.

Punkteringer – svært at forudsige

Vi kan ikke forudsige punkteringer, og det er ikke nemt at gøre noget ved. Det kan selvfølgelig nedsætte risikoen, hvis du har nogle slidstærke og nye dæk, der ikke er så modtagelige for skade.