Kør sikkert – husk at få skiftet stabilisatorstang

Sponsoreret indhold

Når du er på farten, er det vigtigt at have styr på både olieskift, luftfilter og dæktryk. Der er mange elementer, der får din bil til at køre optimalt, og selv den mindste detalje kan have stor betydning for bilens ydeevne. Hvis du vil have glæde af din bil i mange år, kan du med fordel udskifte nedslidte reservedele løbende. På den måde undgår du unødige skader på din bil, der i sidste ende kan gå hen og blive til rigtig dyre fornøjelser. Her på siden kan du blive klogere på, hvorfor en stabilisatortang er vigtig for en sikker kørsel.

Hvad er en stabilisatortang?

En stabilisatortang er en af de mindre dele på bilen. Ikke desto mindre har den en rigtig vigtig funktion, og derfor er det nødvendigt at kende til den, så du også ved, hvornår den eventuelt bør skiftes. Hvis du skal have skiftet stabilisatorstang, er det vigtigt at vælge en model, der passer til din bil. Stabilisatorstang STARK er designet til biler som eksempelvis Opel og Vauxhall. Har du en bil i et af disse mærker, kan du med fordel holde øje med reservedele fra dette mærke.

En stabilisatortang er en stang i stål, hvor der i hver ende sidder en bærekugle. Den er ca. 30 cm lang og har en stor rolle i form af at mindske hældninger i bilen, når du drejer. På den måde tænker du nok i virkeligheden ikke over, at den findes, fordi den netop sørger for en såkaldt normal kørsel.

Hvornår bør jeg skifte stabilisatorstang?

Stabilisatorstangen sidder fast på støddæmperen og karrosseriet. Derfor kan den udjævne drejningerne i spiralfjedrene, når du svinger enten til højre eller venstre. Det er nødvendigt, at stangen ikke er beskadiget, da den er afgørende for, at du kan køre sikkert og problemfrit. Hvis du vil undgå at køre andet end vandret, skal du sørge for, at stabilisatorstangen i din bil er intakt.

Det kan være svært at sige, hvor mange kilometer du kan køre, før du bør skifte stabilisatorstang. Hvis din bil ikke er sænket, og du i øvrigt kører helt normalt i din bil, kan du formentlig forvente, at den kan holde i hele bilens levetid. Det er dog ret let at tjekke, om en stabilisatorstang er slidt ned, så få det endelig tjekket i forbindelse med service. Oplever du, at din bil er ustabil, når du drejer i et sving, skal du formentlig have skiftet stabilisatorstang.