Gode tips til ro på bagsædet under bilferien

Særligt for børnefamilier er det meget populært at rejse i bil, når man skal på ferie, og det er der mange årsager til. Den største ulempe ved bilferien kan dog være, hvis der er for meget uro fra børnene på bagsædet.

Derfor har vi samlet en række gode råd til, hvordan du bedst og nemmest får ro på bagsædet, og hvordan børnene bliver aktiveret og holdt i gang gennem hele den lange køretur.

Bilvenlige snacks

Uanset om I er på vej til sydens sol eller nordens sne, er det alfa og omega, at I har mad, drikkevarer og snacks i orden.

Invester eventuelt i en køletaske, så I kan holde tingene kølige og lækre. Sørg for at tage ting med, som er nemme at spise og drikke i bilen, og som ikke sviner for meget; pølsehorn, pizzasnegle, hjemmebagte boller eller lækre salater er sikre hits.

Pauser

Når det så er sagt, skal vi også understrege, hvor vigtigt det er at holde gode pauser, når man har børn på bagsædet. De færreste børn er vant til at sidde stille så længe, som man skal på en bilferie, og for at sikre god ro og orden mens I kører, er det nødvendigt med jævnlige pauser.

Er I de strukturerede typer, kan I havde udset jer nogle gode rastepladser langs jeres rute, inden I tager afsted, og hvis det ikke helt er jeres stil, kan I også tage det, som det kommer.

Når I holder stille, skal I fokusere på at få børnene ud af bilen, ind og tisse og naturligvis få brændt noget energi af – enten på selve rastepladsen eller, endnu bedre, hvis der ligger en legeplads.

Efter en god pause vil børnene garanteret være bedre til at finde ro til en etape mere på motorvejen.

Underholdende spil

Vores erfaring siger os, at børn som udgangspunkt faktisk er rigtig gode til at køre bil i længere tid, hvis de har gode forudsætninger for det. En rigtig god forudsætning kunne eksempelvis være bilvenlige spil – eksempelvis gode gamle 4 på stribe.

Spillet er sjovt, meget simpelt og velegnet til børn i næsten alle aldre. Desuden er det helt oplagt at have med og spille i en bil.

Har du lidt ældre børn, kan du passende pakke et spil UNO til dem også. Så er I sikret flere timers god aktivitet og dermed ro på bagsædet.

Der er også mulighed for tænke lidt ud af boksen. De fleste vil blive meget glade (og bedre til at sidde stille!) for en lille gave på bagsædet på halvvejen. For tiden er disse små skateboards meget populære for drengene i de mellemste klasser, men det handler blot om at spørge ind til hvad der netop hitter hos børnene for tiden.

Musik eller lydbog

Til sidst skal vi omkring endnu en klassiker på køreferierne, nemlig musik eller lydbøger. Igen kommer det naturligvis an på, hvor gamle dine børn er, og hvad de foretrækker, men både når det kommer til musik og lydbøger, er der uendelige muligheder.

Det giver endvidere et hyggeligt sammenhold i bilen, hvis musikken eller lydbogen sættes på bilens eget anlæg, så alle lytter med på samme tid.

Nu er der efterhånden kun tilbage at sige rigtig god tur.