Gør bilen klar til vinteren

Vinteren er efterhånden lige om hjørnet, og det betyder glatte veje for bilisterne og større risiko for uheld. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre din bil klar til vinteren, så du kan forebygge eventuelle uheld og færdes mere sikkert i det kolde vintervejr. Det danske vintervejr er uforudsigeligt, og du ved derfor ikke, hvornår den næste snestorm rammer. Det handler om at være på forkant med denne snestorm og andre uforudsigelige hændelser. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til, hvad du skal gøre for at gøre bilen klar til vinter, så den kan klare så mange af vinterens udfordringer som muligt.

De rigtige dæk

Det er utroligt vigtigt, at du sørger for, at det er de rigtige dæk, der sidder på bilen, når vinteren melder sin ankomst. Inden vinteren rammer, skal du skifte fra bilens sommerdæk til vinterdæk. Hvis ikke du har muligheden for at gøre det selv, kan du altid tage til dit værksted og få det ordnet. De klarer det hurtigt og professionelt, så du kan komme på vejene igen i løbet af ingen tid. Når du skifter over til vinterdæk, sikrer du din bil et meget mere sikkert og stabilt vejgreb. Vinterdæk er nemlig bygget til at køre på glatte og sneklædte veje, eftersom blandt andet dækmønsteret er dybere. Hvis du ikke er kørende med de rigtige dæk, risikerer du, at din bil ikke kan gribe fat i vejen, hvis du ender med at skride en smule, og det kan ende utrolig galt. Sørg derfor for at skifte dæk, inden temperaturen kommer for tæt på frysepunktet.

Få foretaget et tjek

Udover at skifte fra sommerdæk til vinterdæk bør du tjekke op på resten af bilen. Når det bliver vinter, er det utroligt vigtigt, at din bil fungerer optimalt, så den kan yde sit bedste. Sørg derfor for at være grundig, når du tjekker op på, om din bil er i tiptop stand. En sprunget baglygte kan nemlig resultere i adskillige ærgerlige og uheldige situationer.

Hvis ikke du har færdighederne til selv at foretage et tjek af din bil, er det en god idé at køre den på værksted. Her vil de foretage et grundigt tjek, og hvis du ønsker det, kan de også foretage en rustbehandling af din undervogn. Sådan en behandling kan være ganske gavnlig i vintermånederne, eftersom der på dette tidspunkt af året er større chance for rustdannelse pga. kombinationen af salt og fugt på vejene.

Vær forberedt på det værste

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at være forberedt på det værste. En af de bedste måder, hvorpå du kan være dette, er ved at sørge for at have en skovl, tæpper, overtøj, advarselstrekanten, startkabler og snacks med i bilen. Med alle disse ting i bilen, vil du nemmere kunne overkomme det, hvis du eksempelvis skulle sidde fast i en snedrive, bilbatteriet er dødt eller noget helt tredje. Tag hellere for mange forholdsregler end for få – det vil gavne dig i sidste ende, hvis der skulle gå noget galt.