Er din bil kommet helskindet gennem vinteren?

Stenslag

Den danske vinter er mange gange den værste tid på året for mange bilejere. Ikke nok med at vejret gør det mere bøvlet at komme fra A til B, så medfører vinteren, at bilen bliver snavset af vejsalt, hvilket i sidste ende kan føre til rust og lignende. En stor del af befolkningen pendler dagligt til og fra arbejde, og derfor er det tilsvarende vigtigt at sikre, at ens bil og arbejdsredskab holder sig i en ordentlig og præsentabel stand. Dette er ikke blot af syns- og skønhedsmæssige hensyn, men også af rent sikkerhedsmæssige hensyn.

Stenslag

Stenslag kan naturligvis forekomme året rundt, men især i vintermånederne blive der ofte hvirvlet fremmedlegemer ud på kørebanen, som kan forårsage skader på dine ruder. Dette kan forringe dit udsyn, hvis du lader stenslaget løbe, hvilket det uundgåeligt vil gøre, hvis man efterlader det ubehandlet.

Et forringet udsyn som resultat af stenslag kan i vintermånederne være særdeles farligt, idet ruderne ofte i forvejen enten er delvist eller helt belagt med sne og indvendig fugt, som sammen med et løbende stenslag kan gøre det noget nær umuligt at se ud ad forruden. Vi anbefaler derfor, at du behandler eventuelle stenslag, så snart du opdager dem, idet denne procedure ofte er hurtig overstået og ikke mindst væsentlig mindre økonomisk belastende, end hvis hele ruden skal skiftes. Et firma, der på kort tid kan skifte din forrude, er http://www.thiemannkok.dk/, hvor det ofte kan klares på helt ned til et kvarter.

Rust

En af de helt store syndere, når det kommer til bilens tekniske tilstand, er vejsalt. Grundet det danske vejr og klima spredes der i vintermånederne ofte store mængder vejsalt på vejene. Dette vejsalt er utrolig hårdt for bilens undervogn, og hvis først rust spreder sig her, kan det forringe bilens værdi væsentligt og samtidig også reducere funktionaliteten af kritiske komponenter. Med udgangspunkt heri kan det også være fordelagtigt at forberede sig på de danske veje ved at lade sin bil undervognsbehandle. Dette kan ofte forhindre skabelsen af rust i undervognen i mellem 5-10 år på alle de behandlede dele.

Selvom vi nu med hastige skridt bevæger os mod foråret, kan det altså være en klog beslutning at få behandlet bilen, hvis den ikke tidligere er undervognsbehandlet – i hvert fald hvis du planlægger at beholde dit køretøj i de kommende år. Den investering, der foretages nu, betales ofte hjem på den lange bane, hvor omkostningen til udskiftningen af komponenter reduceres.

Vinterdæk

Selvom det nu er ved at være tid til at få sommerdæk på bilen, så kan det tilsvarende være fordelagtigt at tjekke, om slidbanen i dine vinterdæk fortsat er intakte, og om de derved er klar til næste vinter. Dette kan være en god ide at tjekke nu, idet priserne på vinterdæk ofte er lavere, så snart man bevæger sig uden for sæsonen. For de mennesker, der i den henseende er forudseende, kan der være penge at spare på at handle i god tid, før vinteren igen griber fat i det danske landskab.