Dét kan du gøre, hvis bilen går i stå

Hvis du kører meget bil i hverdagen, så er du måske en af de uheldige, som har oplevet, at bilen er gået i stå. Rigtig mange mennesker har nemlig oplevet at køre inde i bymidten, på motor- eller landevejen, hvor bilen lige pludselig er begyndt at brokke sig, og man har været nødt til at søge hurtigt ind mod fortovet eller nødsporet. I en sådan situation kan man hurtigt blive stresset, og man mærker måske, at panikken spreder sig lidt, især hvis man går i stå midt i eftermiddagstrafikken. Ens første tanke vil muligvis være, om bilen er løbet tør for benzin, men hvis det ikke er tilfældet, så kan der altså være rigtig mange andre årsager til, at din bil ikke lige opfører sig, som den skal. Derfor kan det godt være brugbart, hvis man ved, hvad man skal kigge efter, hvis bilen går i stå, eller hvordan man kan forebygge det ved at passe godt på sin bil. Hvis du har en særlig frygt for at gå i stå midt i eftermiddagstrafikken, og du derfor ønsker nogle råd til, hvad du kan gøre, hvis bilen går i stå, så kan du læse mere her.

Bring altid dig selv i sikkerhed først

Hvis du skulle være så uheldig, at du for eksempel går i stå på motorvejen, så er det altså ikke helt ufarligt, og her er det vigtigt, at du bringer dig selv i sikkerhed, så du ikke bliver ramt af andre bilister. Det er nemlig uden tvivl din sikkerhed, der kommer i første række, hvis du skulle være så uheldig at gå i stå midt på motorvejen. Det gælder altså om, at du hurtigst muligt kører ud i nødsporet og får tændt for katastrofeblinket. Derefter skal du kravle ud af passagersiden, så du netop undgår at blive ramt af andre biler, som kommer kørende i høj fart. Til sidst skal du altså forholde dig et sted ude ved rabatten, mens du venter på at få hjælp. Her er det en god idé at orientere dig om, hvor du nogenlunde befinder dig, så hjælpen får lettere ved at nå dig, når du ringer til alarmcentralen. Det kan hurtigt blive en meget stressende situation, hvis man går i stå på motorvejen, især hvis der er meget trafik. Man skal her for så vidt muligt prøve at bevare roen og følge proceduren, så man får sig selv i sikkerhed som det allerførste.

Giv bilen starthjælp, hvis du ikke er langt væk hjemmefra

Det kan være meget forskelligt fra situation til situation, hvor presset du føler dig, når din bil går i stå. Din sikkerhed er altid den vigtigste, men nogle gange kan du måske komme ud for, at du går i stå på en rolig villavej, hvor du har tid til at tage et kig på bilen for at se, hvad der egentlig er galt. Der kan være rigtig mange årsager til, at din bil går i stå. Det kan være, at den mangler olie, at der er noget galt med dens nuværende tandrem, eller at batteriet for eksempel er løbet tør. Hvis dette er tilfældet, så er der noget, du hurtigt kan gøre for at nå hen til din destination. Hvis du for eksempel ikke er særlig langt hjemmefra, så kan du give din bil starthjælp, så du kan komme hjem og lade batteriet ordentligt op. Dette kræver dog, at du har nogle kabler og kan benytte dig af en anden bil, som du kan få ladet batteriet op fra. Derudover skal man selvfølgelig også være forsigtig, så man ikke risikerer at beskadige bilens teknologi.

Pas godt på bilen, og reagér på advarselstegn

Selvom der er mange ting, man kan gøre, hvis man går i stå midt i trafikken, så er det selvfølgelig at foretrække, at man helt undgår en sådan situation. Heldigvis kan du også gøre nogle forskellige ting for at forebygge, at du ender i en sådan situation. Du kan for eksempel sørge for at tage bilen til syn til tiden og holde øje med, om sådan noget som olie og batteri er helt opdateret. Derudover kan du også holde øje med, om det for eksempel er nødvendigt med et skifte af tandremmen. Tandremmen har nemlig også stor indflydelse på, om din bil er godt kørende eller ej. Generelt handler det om at være opmærksom og holde øje med, hvad din bil selv signalerer. Mange mennesker tænker, at det hele nok skal gå, selvom bilen kommer med diverse advarselstegn, men det er altså uhyre vigtigt, at man reagerer på dem, så man ikke ender i en sådan situation. Hvis man reagerer og er opmærksom, så er der større chance for, at du ikke går i stå. Hvis du tænker, at din bil godt kunne bruge et skifte af tandrem, så kan du læse meget mere om det lige her.