BMW CS

Hvis du synes at 5-serien er for kedelig og 6-serien mangler et par døre, er det nu råd for det. BMW testede i 2008 en ny CS-model.

Bilen blev vist som en prototype på Shanghai Auto Show i 2008, men ikke desto mindre virker det endog meget realistisk at bliver bliver til virkelighed om et år eller to.
Stort marked
Markedet for 4-dørs GT-biler er boomende i disse år. Reelt er det kun Maserati Quattroporte og Mercedes CLS som i øjeblikket kæmper om brugernes gunst. I kulissen venter den nye Porshce Panamera og Aston Martin Rapide. Jovist findes der masser af andre 4-dørs modeller, men de er alle mere som 5-serien, altså en traditionel sedan.

Og at markedet findes, behøver man blot kigge på de danske CLS biler fra Mercedes. Her var endelig en model, som ikke risikerede at ende som taxi på brostenene i København. Og køberne har taget modellen til sig i en tid, hvor alle ønsker at skille sig ud fra mængden.


Lang og bred
Med hele 510 centimeter i længden og 198 centimeter i bredden var det en meget stor bil, som BMW præsenterede på bilmessen. Samtidig har man gjort sig store anstrengelser for at bevare et dynamisk udseende, som normalt er forbeholdt langt mindre biler. Højden er 136 centimeter, men det skulle alligevel være let at komme ind og ud af kabinen. Indenfor er der dømt oceaner af plads. Akselafstanden er som i den forlængede version af den nuværende 7-serie, så der er med andre ord alle muligheder for at strække benene på de lange ture.

Super sportsvogn
Nu skal man ikke tro at BMW nøjes med at lave en lækker bil, og så springer over hvor gærdet er lavest på motorfronten. Nej, planen er muligvis at lave en 12-cylindret udgave af V10-motoren fra BMW M5 og M6. Ydelsen vil i givet fald nærme sig 600 hestekræfter og så bliver der tale om superpræstationer til trods for at bilen er stor og tung.

Vi tør slet ikke gætte på pris, men håber at BMW vil gøre alvor af planerne. Og melder os gerne i koret af anmeldere til den tid.

Posted Under