4 gode uddannelser til bilfolket med fokus på det praktiske

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

I dag vælger mange at tage en uddannelse på universitetet. Det kan betyde meget læsning og tung teori. Er du ikke til de store bøger, er der heldigvis mange andre muligheder for dig. Men det kan sommetider være svært at overskue, hvilke muligheder du faktisk har. 

Derfor har vi samlet fire gode muligheder til dig lige her. Alle fire vil være med fokus på, at det er en uddannelse, der er praktisk orienteret, og hvor du får fingrene i det fra starten af. På den måde slipper du for alt for meget læsning, og i stedet kan du afprøve dine evner med det samme. 

Speditør giver mange muligheder 

Vil du gerne have en uddannelse, hvor du har mange forskellige muligheder, kan du med fordel vælge at blive speditørelev. En speditør gennemfører godstransporter og sørger dermed for, at varerne kommer sikkert fra det ene sted til det andet. Det er et særdeles alsidigt arbejde, hvor du får kompetencer inden for handel, kommunikation og meget andet. 

Som speditør skal du være klar på, at der altid er fart på. Du skal kunne træffe nogle hurtige beslutninger og være sikker på at kende til de juridiske og økonomiske regler. Du vil ofte få et job med faste arbejdstider, og der er også gode muligheder i udlandet.

Frisørelev

Mange vælger allerede at gå frisørvejen, og det forstår vi godt. Her får du lov til at arbejde praktisk fra begyndelsen af. Du vil blive elev i en frisørsalon, og ofte tager det fire år. Du vil samtidig have nogle kortere skoleforløb, hvor du lærer om de forskellige praksisser, du skal kunne ude i salonen. At blive frisørelev er spændende og kan åbne en masse veje for dig. Du har også rig mulighed for at blive selvstændig, hvis du drømmer om det. 

Elev i en tøjbutik

Er du vild med mode, kan det være en ideel mulighed for dig at blive elev i en tøjbutik. Her vil du lære alt fra indkøb til kundeservice, og du får et stort indblik i, hvordan det fungerer i modebranchen. Alt efter hvor du bliver elev, vil du også komme med til forskellige events, hvor nye kollektioner bliver vist frem. Det kan også åbne op for mange muligheder inden for modebranchen, hvor du ikke nødvendigvis skal stå i butik.

Trainee i en bank

Hvis økonomi og kunderådgivning er noget for dig, kan du også vælge at blive trainee i eksempelvis en bank. Her vil du lære det hele fra A til Z, og du vil hurtigt komme i kontakt med forskellige kunder. Du lærer forskellige arbejdsopgaver løbende, og så vil du være omgivet af dygtige bankrådgivere, der altid kan hjælpe dig på vej. 

Her er det vigtigt, at du har en interesse og en forståelse for økonomi. Du skal samtidig kunne rådgive forskellige kunder om deres muligheder, så de kan få de bedste løsninger. Til gengæld har du efterfølgende gode muligheder for en god stilling et sted i Danmark.