Volvo V60 Plug-in Hybrid

Volvo V60 Plug-in Hybrid er verdens første dieseldrevne plug-in hybrid, der giver ejerne en rækkevidde på 50 kilometer ved el-drift og et brændstofforbrug på bare 1,9 liter/100 kilometer (52,6 kilometer/liter) i hybrid-indstillingen.

Bilen kommer til at kombinere de bedste egenskaber fra tre forskellige biltyper i én attraktiv pakke. Volvo lover, at man ved et tryk på en knap kan vælge, hvilken bil man ønsker at køre: en el-bil med op til 50 kilometers rækkevidde, en højeffektiv hybrid med CO2 udledninger på gennemsnitligt blot 49 g/km eller en velkørende muskelbil med en kombineret ydelse på 215 + 70 hk, 440 + 200 Nm drejningsmoment og en acceleration fra 0 til 100 km/timen på blot 6,9 sekunder.

Volvos grundtanke er, at el-biler skal være lige så sikre som alle andre nye Volvo-biler at eje og køre. Den traditionelle tryghedsfornemmelse ved en Volvo må ikke gå fløjten, hvis uheldet er ude. Derfor har Volvo har udført omhyggelige analyser af en række sikkerhedsscenarier for el-drevne biler. Ved hjælp af avanceret automatisk overvågning af batteristatus og ved at indkapsle batteriet og beskytte det effektivt ved en kollision er resultatet blevet sikkerhed i verdensklasse.

V60 Plug-in Hybrid når ud til kunderne i Europa i efteråret 2012.