Verdens hurtigste Bentley

Bentley har netop løftet sløret for den hurtigste model til dato. Der er tale om seneste aftapning af Continental GT Speed som har fået 625 hk og en topfart på 329 km/t.

Den superhurtige model har verdenspremiere på Goodwood Festival of Speed i slutningen af juni, og den luksuriøse og sportslige coupé kommer i forhold til Continental GT med en sænket og opgraderet affjedring, en ydelse hævet til 625 hk fra den 6-liters W12 og en nyt automatgearkasse med otte trin.

Continental GT Speed bliver den hidtil hurtigste Bentley – med en topfart på 329 km/t og 0-100 km/t på blot 4 sekunder. Det er guf for alle entusiaster, som lægger høj vægt på ydelse, dynamiske køreegenskaber, unikt design og sportslig luksus.

Hjertet i den nye Continental GT Speed er en opgraderet udgave af den unikke 6-liters V12 med 48 ventiler og dobbelt turbo. I den nye model yder den legendariske W12 625 hk (460 kW) ved 6.000 o/min og bombastiske 800 Nm – tal for en supersportsvogn, som giver overlegne overhalingsegenskaber og voldsom, vedvarende acceleration.

Til at tøjle de enorme kræfter er der monteret en ny otte-trins automatgearkasse fra ZF. Dette kunstværk af en gearkasse giver hurtige og alligevel umærkelige gearskift ved hjælp af adaptiv og intelligent software.

Sportslig opsætning af undervogn og styretøj
Den imponerende høje ydelse i den nye Continental GT Speed følges op af omfattende ændringer i blandt andet styretøj og undervogn, ligesom undervognen i sig selv er sænket. Det opgraderede chassis er tilføjet unikke 21” Speed-fælge i letmetal, og fælgene er monteret med Pirelli PZero højydelsesdæk i størrelsen 275/35 R21.

Resultatet er en mere sportslig og engagerende køreoplevelse med øget dynamik – uden at gå på kompromis med de typiske Bentley-dyder som overlegen komfort og køresikkerhed.

Continental GT Speed har naturligvis permanent firehjulstræk, der er bygget op om et Torsen-differentiale, som kontrollerer de voldsomme kræfter og det høje moment og sikrer et overlegent vejgreb og stabilitet uanset vej- og vejrforhold.

”I næsten et årti har Bentley Continental GT defineret begreber som luksus og grand touring, og den unikke W12-motor har været så stor en succes, at Bentley nu er verdens største producent af 12-cylindrede motorer. Den nye Continental GT Speed tilføjer noget kant, og den mere sportslige karakter understreger mærkets position på toppen – og er med til at udvide Continental coupés appel på verdensplan,’ siger Wolfgang Dürheimer, der er bestyrelsesformand og CEO for Bentley.

Det muskuløse og elegant formede coupé-karrosseri er let ændret med sportslige undertoner på Continental GT Speed i forhold til Continental GT. Mest fremtrædende er den mørktonede trådgrill, lavere luftindtag og ‘hakkerne’ i den dobbelte udstødning.

Bentley bruger kun de bedste materialer, og den håndforarbejdede kabine byder som standard på Mulliner Driving Specification. Dertil kommer en række Speed-specifikke designændringer som kombinerer stilig luksus og sportslig karakter.

Bentley Continental GT Speed kan bestilles nu og leveres ultimo 2012. I Danmark forhandles Bentley udelukkende af Bentley Copenhagen.