Undgå motorstop og bøder på påskeferien

Undgår motorstop i PåskeferienPåsken nærmer siog med hastige skridt, og mange danskere planlægger en ferie i udlandet. Det foretrukne transportmiddel for mange danskeres ferie er bilen, der er en fleksibel måde at komme hen til feriedestinationen.

Men der er faldgruber og man bør forsøge at undgå motorstop og bøder på påskeferien.

Tusindvis af danskere tager på bilferie i påsken, og for nogle går bilen i stykker undervejs. Derfor kan det være en fordel at få bilen gennemgået før afgang så man undgår ubehageligere overraskelser undervejs eller ekstra udgifter.

Påsken er perfekt til en lille bilferie på to-tre dage. Hvert år rejser tusindvis af danske familier afsted på en kort ferie i Danmark eller især Tyskland.

”Tyskland og Danmark er de mest besøgte destinationer, fordi rejseomkostningerne og køreafstanden er til at overskue. Vi sælger mange hotelophold og kortere ture til de gamle, danske købstæder, samt wellness-ophold især til Nordtyskland. Danskerne vil slappe af i nogle tilfredsstillende rammer, få god mad og besøge et par spændende byer. Det kan de i Danmark og Tyskland,” siger Lars Bjelsdorf, administrerende direktør hos Risskov Bilferie, der en af Danmarks mest benyttede arrangører af bilferier.

Men bilferie i udlandet er ikke altid problemfri. Applus+ Bilsyn ferietjekker i øjeblikket mange biler, som bliver kontrolleret for at undgå problemer på bilferien i påsken.

”Danskerne har Europas ældste biler, og hvert år hører vi om bilister, hvor bilen er brudt sammen på ferien. Skal man gardere sig mod uheld, er det en god idé at få kontrolleret bilen, før man tager afsted,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Undgå bøder – husk miljømærkat!
Danskere, der skal til Tyskland i påsken eller senere, skal desuden sikre sig, at bilen er forsynet med et miljømærke. Mere end 50 tyske byer har indført miljøzoner. Har man ikke et mærkat klistret på forruden, risikerer man en bøde.

”De større tyske byer arbejder hårdt på at reducere luftforureningen. Miljømærkaterne er et must, så man hverken overtræder loven og får en eller flere bøder med hjem. Hver forseelse koster 40 Euro. I nogle byer med miljøzone er det tilladt at køre med både det røde, det gule og det grønne miljømærke. Men stadig flere byer bruger kun grønne mærkater,” siger Per V. Rasmussen, Applus+ Bilsyn.

Miljømærkaterne er i gul, grøn og rød og forsynes med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Dog skal mærkaten udskiftes, hvis et køretøj omregistreres og får et nyt registreringsnummer.

Hos Applus+ Bilsyn består et ferietjek af bilen af en tilstandsattest, hvor man gennemgår bilen for småfejl, som kan stoppe bilen og bilferien. På den måde undgår bilejerne situationer, hvor bremserne på bilen svigter under campingferien i alperne, eller at motoren får uoprettelige skader, når den møre tandrem brister.