Tips til bilejeren

Bilejer

Der er en særlig stolthed forbundet med at blive bilejer, og måske det er fordi, at indgangsbarrieren i Danmark til at blive bilejer er ganske høj – det er ikke noget, man bare lige bliver. Det er nemlig ikke omkostningsfrit at være bilejer i Danmark, eftersom det er efterfulgt af en håndfuld dyre afgifter, benzinudgifter og meget mere, men det giver til gengæld en særlig frihed og uafhængighed, som i mange tilfælde kan være helt uvurderligt. Er du lige blevet bilejer, så læs med her i dette indlæg, der giver dig et par gode tips til, hvordan du giver dig selv de bedste betingelser for det at være bilejer, og hvilke ting, der er værd at bruge lidt ekstra penge på, så du og din bil er bedst muligt sikret.

Forsikringer skal du have

Når man bliver bilejer bliver man en officiel del af det danske vejnet, hvilket betyder, at man kommer i tæt kontakt til de andre biler. Derfor har man naturligvis et ansvar som bilejer, der betyder, at man selv skal betale, hvis man forårsager skade på en anden bil. Med andre ord er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring på din bil, så dine medbilister er sikret dækning og økonomisk kompensation. Dette er den eneste lovpligtige forsikring du skal have som bilejer, men det betyder ikke, at det er den eneste du bør have. Som bilejer er det naturligvis ikke kun de andre bilister, der kan forårsage skade på din bil – det kan du også selv komme til ved noget så simpelt som en overset postkasse i indkørslen eller lignende. Derfor er det naturligvis mere eller mindre et must, at du har en almindelig bilforsikring, så du ikke bliver ruineret, hvis du laver en bule i bilen eller lignende. Netop fordi biler er så dyre, har så høj en værdi og har så stor en risiko for, på den ene eller anden måde at blive udsat for skade, er det langt de fleste bilejere, der vælger at købe en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er en udvidet bilforsikring, der dækker alt fra ansvarsforsikring, bilforsikring, uheld, hærværk, tyveri og brand. Bilen er mere eller mindre altid udsat for en risiko, også når den står i garagen, og derfor er det oplagt, at du som ny bilejer vælger en kaskoforsikring.

Autohjælp – hvis uheldet er ude

Bliver din bil ramt af et uheld, handler det ikke kun om at sikre, at dens reparation er dækket af en forsikring, men også at du rent faktisk kan få den hen et sted, hvor den kan blive repareret. Går bilen i stå midt på landevejen, er det de færreste der har en nabo der kan komme og hente den – her er der brug for autohjælp. Det er noget der kan ske for alle bilejere, uanset hvor ny bilen er, og derfor anbefales det naturligvis også, at du tilkøber et abonnement på autohjælp. Du kan
blive klogere på dkvejhjaelp.dk, hvis du ønsker et godt og billigt vejhjælpsabonnement, der ikke lader dig vente mere end en time.