Tag trygheden med på ferie – sådan sikrer du din bil i udlandet

Sommeren står for døren, og med solskinsstrejf og højere temperaturer følger rejselyst. Heraf flere ferier på fire hjul, når turen går ned ad den tyske autobahn ind i mylderet af biler og turister og afsted mod Europa.

Men det er ikke bare kuffertpakning og eftertjek af olien, der er nødvendigt, inden du rejser ud i sommerlandet.

Det er nemlig en god idé at have tjek på din forsikring – både til dig selv og din bil – inden du rejser hjemmefra. Få her et overblik over, hvordan du vælger den rigtige og billigste bilforsikring.

Rødt og grønt kort

Har du før haft bilforsikring, der dækker i udlandet, er du måske bekendt med det røde og det grønne kort. Kortene, som de fleste danske forsikringsselskaber opererer med, er din garanti for, at henholdsvis kasko- og ansvarsforsikringen oversættes til udenlandsk regi. Nærmere bestemt vidner det røde kort – som er udfaset til fordel for apps flere steder – om din kaskoforsikring, der giver dig ret til vejhjælp. På samme måde som det grønne kort er dit bevis på din ansvarsforsikring.

Mens det røde kort er dækkende i det meste af Europa – og Rusland indtil Uralbjergene – dækker det grønne kort ligeledes EU-landene, hvor du i lande som Schweiz, Island, Norge og Serbien ikke behøver at medbringe andet end registreringsnummeret på din bil.

Som nævnt er der flere forsikringsselskaber, der har afskaffet det røde kort – eller i hvert fald digitaliseret tjenesten og flyttet den til en app, der fungerer på samme vis. Hold dig derfor opdateret på, hvordan systemet fungerer hos dit forsikringsselskab, inden du tager afsted.

Vejhjælp i udlandet

Selvom mange ikke er klar over det, giver en almindelig kaskoforsikring ret til gratis vejhjælp i Europa. Husk dog at medbringe bilens registreringsnummer, som skal oplyses, når du anmelder en skade eller et uheld.

Det foregår så nemt og analogt som, at du blot kan ringe til hjælpen – SOS International – på telefonen.

SOS International omfatter vejhjælp på skadestedet og bugsering af dit køretøj, hvis skaderne kræver det. Derudover rummer tjenesten også mulighed for udlejningsbil, hjælp til hotel og lokaltransport om nødvendigt – og hjemrejse ved alvorligere ulykker.

En god idé er at have telefonnummeret kodet ind på telefonen, inden du tager afsted. På den måde undgår du dårlig dækning, stress og jag, hvis uheldet er ude.

Forsikring ved lejebil

Afhængigt af destinationen kan en lejebil for mange være en smartere løsning end at have familiens egen vogn med til udlandet. Her er det med at se sig om, for flere af de udenlandske biludlejningsselskaber forsøger med besvær at få dig til at tegne forsikringer op over begge ører, når du lejer bil hos dem.

Det er selvfølgelig godt at have forsikringerne på plads, men i visse tilfælde kan de overlappe dem, du har i forvejen – hos dit forsikringsselskab derhjemme. Og ved du på forhånd, hvilke dette drejer sig om, kan du gøre det meget billigere for dig selv.

Hos mange danske forsikringsselskaber gælder det nemlig, at selvrisikoen ved de fleste skadestyper i forvejen er dækket af rejseforsikringen – såfremt du har tegnet sådan en. Oftest er udgiften til selvrisiko for større skader dækket i danske forsikringsselskaber – mens ridser og andre småskader dog ikke er.

Derfor kan du med fordel orientere dig i forhold til, hvad din rejseforsikring omfatter. Gennemlæs dine forsikringsvilkår eller kontakt din rådgiver for nærmere oplysninger. På den måde er du sikker på, at du opnår den billigste bilforsikring og ikke betaler dobbelt, hvis du overvejer at leje en bil på udlandsrejsen.

Kig efter den billigste bilforsikring

 Mens mange sværger til det samme forsikringsselskab uanset anledning eller forsikringens karakter, er der mulighed for at spare store penge, hvis man er villig til at skifte til andre selskaber, når det kommer til den billige bilforsikring.

Hos flere af de mindre udbydere af bilforsikringer i den billige klasse er der mulighed for massive besparelser. Se eksempelvis globalforsikring.dk. Her udmærker de sig ved deres skarpe, billige bilforsikringspriser, frie værkstedsvalg, og at status som elitebilist kun kræver 3 års skadefri som 25-årig.

Du kan skifte til en anden udbyder af din næste billige bilforsikring nemt og smertefrit. Oftest skal du blot oplyse din nummerplade og acceptere det tilbagesendte tilbud, hvorefter policen modtages med det samme. Alt sammen muligt over telefonen.