Skoda Octavia Scout

Markedet for mellemstore firehjulstrækkere eksploderer i disse år. Man sætter større og større pris på en personbils komfort kombineret med terrængående egenskaber. Octavia Scout er Skodas bud på en personbil med forhøjet frihøjde og firehjulstræk.

Med en Octavia Scout er man sikret 40 mm højere frihøjde end på den tilsvarende Octavia Combi og 16 mm højere end Octavia Combi 4×4. Dermed sikres man endnu større evner udenfor det jævne terræn.

Bilen er 4,58 meter lang og dermed kun en anelse større end den normale Octavia 4×4. Nydesignede støddæmpere for og bag, indfarvede sidebeskyttelseslister og profilerede dørtrin skal sikre, at man ved synet af en Scout tænker i retning af de lidt barskere køreture.

Standard er 17” alufælge som ikke skulle tage skade af at køre på krævende veje. Der er tillige dobbelt udstødning i poleret rustfri stål.

Škoda Octavia Scout bliver udelukkende udstyret med de mest kraftfulde diesel- og benzinmotorer i Skodas program, nemlig 2.0TDI PD med 140 hk og 2.0 FSI med 150 hk kombineret med et manuelt 6-trins gear. Diesel-modellen er udstyret med et dieselpartikelfilter som standard.

Škoda Octavia Scout har verdenspremiere ved Paris Motor Show i slutningen af September 2006. Den forventes at blive introduceret på markedet i første kvartal 2007.