Sådan vedligeholder du din aircondition i bilen

Det er nu dejligt at have aircondition i bilen. På den måde kan du indstille temperaturen, til lige præcis det niveau der passer til dig. Men hvad nu hvis airconditionanlægget i bilen ikke virker, som det skal? Det kan være virkelig frustrerende, hvis du en varm sommerdag ikke kan få gang i airconditionanlægget.

Dit airconditionanlæg skal vedligeholdes, lige som alle andre ting på din bil skal. I dette indlæg kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder din aircondition i bilen.

Din aircondition skal også have et servicetjek

Lige som du kører din bil til servicetjek, hvor bremser, motor og så videre, bliver gennemgået, skal din aircondition også have et servicetjek en gang imellem. Der er nemlig flere mekanismer, hvor du har brug for en mekaniker til at kigge anlægget efter.

De fleste mekanikere kan udføre et aircon service af din aircondition. Det tager typisk ikke særlig lang tid at få foretaget et servicetjek på dit airconditionanlæg. Det er derfor noget, der helt sikkert er værd at prioritere.

Ved at få foretaget et servicetjek på din aircondition vil anlægget holde bedre. Får du aldrig taget dig tid til at få lavet et servicetjek på din aircondition, er der større risiko for, at det går i stykker. Det kan pludselig være en dyr post. Det er derfor værd at vedligeholde din aircondition med et servicetjek.

Du kan selv gøre meget for din aircondition

Når du skal vedligeholde din aircondition, er der flere ting, du også selv kan gøre. Ved at du gør noget selv, kan du forlænge levetiden på dit airconditionanlæg. Det er små ting, som kan gøre en stor forskel i længden for din aircondition.

Først og fremmest kan du sørge for at holde airconditionanlægget rent. Dette kan du gøre ved at sørge for at fjerne diverse blade og andre former for snavs fra kondensatoren til anlægget.

Der kan ophobe sig bakterier i dit airconditionanlæg, som kan skabe ubehagelige lugte. Dette er også noget, du selv kan slippe af med. Der findes nemlig nogle rensevæsker, du kan sprøjte direkte ind i airconditionanlægget. Denne rensevæske vil dræbe bakterierne, og lugten vil forsvinde.

Hold airconditionanlægget i gang

Når du har et airconditionanlæg, er det vigtigt, at du holder det i gang. Det er nemlig en del af vedligeholdelsen, som du selv kan klare. Når du skal holde dit airconditionanlæg i gang, betyder det, at du skal sætte det til flere forskellige indstillinger.

Det er en god idé at skrue helt op for anlægget og lade den køre lidt for derefter at skrue anlægget helt ned. Det holder anlægget i gang.

Når du husker at holde dit airconditionanlæg i gang, er du med til at give kompressoren smørelse. Det er vigtigt for anlægget, at kompressoren får smørelse. Ellers er der risiko for, at kompressoren går i stykker. Når du ikke holder dit airconditionanlæg i gang, er der også risiko for at pakninger og stempler kan gå i stykker.

Der er kun gode grunde til, at du holder din aircondition vedlige. Alternativet er nemlig, at du kan ende med en høj værkstedsregning for at få udbedret eventuelle skader på anlægget.