Find en GPS-tracker til din bil

Dæk

Du anser formentligt din bil som noget af det dyrebareste materielle, du ejer. En bil er ikke kun en større investering, men har også en praktisk funktion, da den binder flere af dagligdagens gøremål sammen. Derfor er du også interesseret i at passe på din bil og beskytte den mod skader og indbrud. Netop risiciene for skader og tyveri er årsager til, at du tegner en bilforsikring, men din biltype kan også være en væsentlig faktor i forhold til at vælge en GPS-tracker til din bil. Hvis du er i tvivl om, hvorfor og om du skal vælge en GPS-tracker til din bil, kan du med fordel læse med i dette blogindlæg.

 

Hvad kan en GPS-tracker?

Du kan komme ud for, at dit forsikringsselskab kræver, at du får monteret og installeret en GPS-tracker, og at GPS-trackeren er en forudsætning for, at du kan tegne en kaskoforsikring. GPS-trackerens fornemmeste opgave er nemlig at overvåge, hvor din bil befinder sig, og dermed kan du afdække bilens position, hvis den eksempelvis skulle blive stjålet. ’GPS’ står for ’Global Positioning Sytem’ og ved at lokalisere din bils placering videresendes data til en database eller en computer. Med disse data og via et mobilt modem i din GPS-tracker, kan din bils placering bestemmes i realtid på et kort. Dette system giver derfor særligt brugbare oplysninger, hvis du melder din bil stjålet, eller hvis du skal bruge dokumentation for din bils placering i andre sammenhænge. Hvis du er på udkig efter en GPS-tracker, kan du se her, hvilke forskellige modeller der findes på markedet, og hvilke funktioner du med rette kan og bør holde øje med.

 

GPS-tracker og forsikringssager

Udstyrer du din bil med en GPS-tracker, er der større chancer for, at bilen kan findes igen, hvis den skulle blive stjålet. Det er mere betryggende for dig, men det er også en stor hjælp for dit forsikringsselskab, hvis du indgiver en forsikringssag. Flere forsikringsselskaber stiller krav til, at du har en sporingsenhed på din bil, hvis den bliver betragtet som ’en særlig eftertragtet’ model. Du vil altid kunne få oplyst via dit forsikringsselskab, om du ejer en eftertragtet bilmodel. Det vil desuden fremgå i forsikringsaftalen, hvis forsikringsselskabet stiller krav til, at du har installeret en GPS-tracker. At du efterlever dette krav fra forsikringsselskabets side, har en afgørende betydning for, om du kan modtage erstatning. Det betyder derfor også, at din GPS-tracker skal være forsikringsgodkendt. Forsikringsgodkendte GPS-trackere overholder en række krav, som er væsentlige i forhold til, at du får gavn af at have en sporingsenhed på din bil.

 

Andre fordele ved at vælge en GPS-tracker

Uanset om det er et krav fra din forsikring at montere en GPS-tracker, eller om du gør det af egen fri vilje, er der flere fordele forbundet med løsningen. Fordelene afhænger af, hvilket produkt du vælger, og nogle varianter er mere avancerede end andre. Du får mulighed for at få et øjeblikspositionen fremvist på et kort, GPS-trackeren kan kobles direkte til en alarmcentral, du kan modtage en SMS i tilfældet af tyveri, og trackeren kan kombineres med din elektroniske kørebog. Monteringen er ganske simpel og skal foretages på et autoriseret værksted. Så snart trackeren er monteret, vil positionsberegningerne påbegynde, og din bil er forsikringsgodkendt.

Dette er alt sammen funktioner, der gør det mere sikkert for dig at være bilejer.