Sådan passer du bedst på dig selv og bilen

Populære bildele hos autoophuggerne

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Bilen er for mange mennesker den bedste ven, og de fleste ved godt, at det handler om mere end at blive transporteret fra A til B. Det handler om æstetikken af bilen, dens acceleration, måden man sidder i bilen på, dens hestekræfter og meget mere. Og når bilen bliver noget af det kæreste, man ejer, forsikrer man den selvfølgelig alt hvad man kan og passer på den. Desværre glemmer bilejere at passe på dem selv. Både ude i trafikken, men også forsikringsmæssigt. I den her artikel har vi samlet nogle tips til dig, så du kan passe bedst på dig selv ude på de store veje.

Husk at få bilen tjekket igennem

Bremseklodser, olie og meget mere. Det er så enormt vigtigt at få tjekket, at hele bilen er godt kørende. For det første får man ikke en sur oplevelse, når den skal til syn – man sikrer også sin egen sikkerhed. Man sørger også for, at motoren ikke pludselig brænder sammen, fordi man ikke har hældt olie på den. Så står man pludselig overfor en kæmpe regning, og dét er ærgerligt.

En anden essentiel ting er at tjekke, om der er afvigelser i dit styretøj. Uanset hvor små de end må være, sker det ofte på grund af en forkert hjulindstilling. Holder man ikke øje med dette, og oplever man derfor ratslør, vil sikkerheden virkelig blive sat på prøve, da det i værste fald kan ende i, at du drejer til højre, mens bilen fortsætter ligeud. Det kan umuligt ende godt.

Skift altid dine dæk

En tommelfingerregel, som alle bilister burde benytte religiøst, er at skifte til sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Det giver sig selv, men der er alligevel nogle derude, der ikke får det gjort. Det er enormt vigtigt at få skiftet sine dæk, da det handler om bilens greb på vejen. Desuden skal man også tjekke slid på sine dæk, så man er sikker på, at de er klar til næste sæson. Dækkene er trods alt den eneste kontakt, som bilen har til vejen.

Få styr på din forsikring

Selvom det er rigtig fint at forsikre bilen fra top til tå, er det også vigtigt, at du husker dig selv, føreren af bilen. Kører du ofte bil, så burde du skaffe dig en førerforsikring, som du tegner sammen med din bilforsikring. Kommer du ud for en soloulykke, så vil førerforsikringen dække dig. Kommer du ud for en meget alvorlig ulykke, vil forsikringen også udbetale en erstatning til dine nærmeste pårørende. Der er altså ingen grund til ikke at have en førerforsikring.

Sikkerhed i udlandet

Mange er måske ikke klar over, at en almindelig kaskoforsikring faktisk sørger for, at du kan få vejhjælp i udlandet, hvis du er taget på bilferie. Du skal bare huske registreringsnummeret, når du anmelder skaden, og så er du ellers i sikre hænder. Det er også vigtigt at få en ordentlig bilalarm, hvis du tager bilen med ud at rejse, da man ikke altid ved, hvilke områder der er sikre at parkere i. Det kan ende i smadrede bilruder og et farvel til ens ejendele. I værste fald kan det ende i, at hele bilen er væk. Med en god bilalarm kan man sikre sig, at det vil blive hørt, hvis nogen er ude på at stjæle.