Sådan gør du bilen sommerklar

Sådan gør du bilen sommerklar

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren er på vej, og derfor er det en rigtig god ide, at få vasket vinterens spor væk fra bilen. Ofte lufter man bilen lidt oftere for fornøjelsens skyld, når vejret bliver varmere. Drømmer man om en kør-selv-ferie eller bare en smuk tur langs de danske strande? Uanset, hvad man drømmer om til sommer, så er det vigtigt at bilen er gjort køreklar, når sommervejret rammer. Læs med i denne guide, så bilen kan blive sommerklar. Mangler du en bil til sommerens fornøjelser, så køb din bil hos seez.

Tjek bremserne

Uanset hvilken sæson det er, så er det vigtigt, at bremserne fungerer optimalt. Man kan nemt selv tjekke ens bremser ved at bremse hårdt op ved 30 km. i timen. Det er yderst vigtigt, at dette gøres i sikre og rolige omgivelser. Bremserne er i god stand, hvis bilen holder stille indenfor 6 meter. Derudover skal bremsepedalen gerne føles hård, og bør kun kunne trykkes halvvejs ned. Hvis man har service på bilen op til sommeren, så kan man bede ens mekanikere om at kontrollere bremserne, rense dem, skille dem ad samt smøre dem. Er der gået to år siden det sidste skift af bremsevæske, så er det på tide, at få ny bremsevæske på bilen.

Husk at tjekke væsker og olier  

Udover at få ny bremsevæske på bilen, så er det også vigtigt, at tjekke resten af bilens væsker og olier igennem, og fylde det på, som mangler. Bilen er ekstra tørstig om sommeren, så hold gerne øje gennem hele sæsonen, om bilen har væske nok. Tjek også sprinkler- og kølervæske, hvis indikatorerne indikerer, at der ikke er nok. Man bør også tjekke bilens oliestand. Dette er bedst at gøre, når bilen har holdt stille nogle minutter, så olien står helt stille. Der anbefales, at man til de lange køreture medbringer en beholder med motorolie, da motorvejskørsel er hård for bilens oliestand.

Dækskifte og dæktjek

Købe en næsten ny bil 100% online via Seez.dk så man er klar til sommeren og alle de dejlig oplevelser den medbringer. Man skal huske også at gøre sin bil klar til sommeren ved at sætte sommerdæk på bilen. Faktisk så bør man skifte til sommerdæk allerede, når temperaturen begynder at være op over 7 grader. Man bør skifte til de dæk, som passer til vejret, da det er essentielt for trafiksikkerheden. Sommerdæk giver på varme veje et bedre vejgreb, og en kortere bremselængde. Gummiblandingen i sommerdæk er nemlig mere hårdfør, og slides derfor mindre på de varme veje. Når man har udskiftet vinterdækkene, så bør man undersøge lufttrykket i sommerdækkene, da lufttrykket kan være faldet hen over vinteren. Man bør derudover også eftertjekke, at dækkene ikke er blevet helt møre over vinteren. Det er også vigtigt, at tjekke dækmønsteret på alle  fire dæk, da de ifølge loven skal have mindst 1,6 mm dækmønster.