Porsche Carrera GT

Hvis man kigger på tallene, så giver det omtrent ingen mening at smide over 600 heste ned i en åben sportsvogn, men det er præcis hvad Porsche har gjort med deres Carrera GT.

Toppen af – og over 300 km/t på toppen – det er ikke hverdagskost.

Pålideligt monster
Porsche er kendt for at lave pålidelige sportsvogne. Tysk mekanik, når det er bedst og en bil, som man kan køre i hver eneste dag uden at få grå hår over værkstedsregninger, nedbrud og lange kostbare reparationer. Måske er det hele blevet en smule for sikkert og kedeligt, for ihvertfald gjorde man pludselig alvor af at bygge en supersportsvogn. Åben tilmed.

Vanvidsporsche
Hvis man kigger på tallene, så giver det omtrent ingen mening at smide over 600 heste ned i en åben sportsvogn, men det er præcis hvad Porsche har gjort med deres Carrera GT. En rendyrket racer med luft til håret. En bil som kan ramme 300 km/t – med toppen af, vel at mærke. Det er på alle måde vanvittigt, og reelt er der næppe mange glade ejere, som synes det er rigtig sjovt at bringe toupéen i fare ved så høje hastigheder. Så kan man jo altid tage den med på en racerbane, hvor den kan vise sit værd i svingene.
Udyret tager sig også godt ud fra siden.

Teknik, teknik og atter teknik
Man kunne frygte at køreglæden ville forsvine i takt med at ingeniørerne puttede alle deres mekaniske isenkram i bilen. Men det hele synes at være skabt med fart og køreglæde for øje. Man kan reelt betragte modellen som et forstudie til fremtidige modellers teknik, det som man vil se i de mere almindelige porscher til 1/3 af prisen eller mindre.

Fartmonster
Bilen hører til de få i den eksklusive klub af fartmonstre, som kan ramme 200 km/t hurtigere end jordens hurtigste menneske kan løbe 100 meter. Takket været 612 heste, er man sikret at køre 100 km/t på under 4 sekunder og 6 sekunder senere passerer nålen 200 km/t. Alt ved bilen er sat op til motorsport; undervogn, bremser og styretøj.