Mustang med 314 heste

Når den sjette generation af den ikoniske Ford Mustang bliver klar hos de danske forhandlere venter der en overraskelse. Mindste motor er nemlig blot 2,3 liter. Men inden der går økoforskrækkelse i skidtet, så kan vi berolige de potentielle købere at motoren takket været turboladning sparker hele 314 hestekræfter ud gennem afsfalten. Det lyder lovende.

Savner man V8-brølet fås den selvfølgelig også med en helt klassisk 5-liters V8 med 418 hesterkræfter. Ford har altid lavet biler til folket – og med introduktions-priser på ny Ford Mustang, der starter fra 600.000 kroner, bliver det muligt for mange at udleve den ægte, amerikanske drøm. For de penge får man en fuldblods sportsvogn med 314 hk, 19 tommer fælge og en bil, der er spækket med moderne køreteknologi.

Den nye Ford Mustang, som lander hos fem udvalgte ’Ford Stores’ i Danmark til sommer, er Fords første, globale Mustang. Hvor tidligere generationer af Mustang udelukkende blev produceret til det amerikanske hjemmemarked, er Ford nu gået all-in og har undfanget en sportsvogn med bredere appeal – uden at vende ryggen til pony-bilens legendariske, amerikanske historie.

fordmustang2015

Den nye Ford Mustang vil være tilgængelig i to motorvarianter – en klassisk 5-liters V8 med 418 hk samt en helt nyudviklet, og mere sparsommelig, 2,3-liters, 4-cylindret EcoBoost med 314 hk. Der er desuden mulighed for at vælge mellem en automatisk- eller manuel 6-trins gearkasse. Den nye Mustang kommer til Danmark som formfuldendt fastback og – hvis man vil have vind i håret – en convertible med foldetag i stof. Standardudstyret omfatter 19 tommer hjul, performance-bremser, automatiske HID forlygter, LED baglygter, bag-spoiler, to-zone klimaanlæg, audiosystem med ni højttalere samt Fords stemmestyrede SYNC2 kommunikationssystem med otte tommers touch farveskærm.

Hvis man yderligere vælger tilbehørspakken „Custom Pack“, er Mustang udstyret med 19 tommer aluminiumsfælge, klimasæder, parkeringssensor bag, navigation med Premium Audio og Black Raven læderindtræk. Alt dette for kun 49.400 kroner. Derudover omfatter den danske udstyrsliste metallak, speciallak, Recaro-sæder og Thatcham tyveri-alarm.

I forbindelse med den globale lancering af den nye Ford Mustang, har Ford udviklet en app, som gør det muligt at designe sin helt personlige Ford Mustang, dele billeder af den virtuelle Mustang med venner og endda høre hvordan den lyder, når motoren starter.

Allerede under sidste års Champions League finale var det muligt, at være een af de første, der kunne reservere en ny Ford Mustang. 9.300 mennesker forsøgte at komme på listen og det tog kun 30 sekunder før de 500 Mustangs var revet væk. Med andre ord er der al mulig grund til at skynde sig til Ford, hvis man vil have en kommende klassiker i garagen.

Redaktionen har tidligere haft fornøjelsen af en Mustang V8, som du kan læse om her