Mere plads i Kuga

Fords nye Kuga bliver mere rummelig og udstyret kommer til at tælle en lang række nye teknologier. Ford Kuga modellen havde premiere på den internationale biludstilling i Geneve og vakte opsigt med helt nyt design som skal løfte arven fra foregående model.

Kuga vil kunne leveres med en lang række nye teknologier, som også er tilgængelige i Fords øvrige modelprogram. Blandt de nye features i Ford Kuga er blandt andet lanceringen af en håndfri, automatisk bagklap, der åbner og lukker via en sensor, som registrerer når foden bevæges ind under den bageste kofanger.

“Med innovative teknologier som den håndfri, automatiske bagklap differentierer Ford Kuga sig tydeligt fra sine konkurrenter. Men den fordel som det giver vores kunder i hverdagen er langt vigtigere. Den nye Kuga har et mere dynamisk design og er tilmed blevet mere rummelig end den nuværende model, som stadig tiltrækker købere på de europæiske markeder,” siger Stephen Odell, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i Ford i Europa.

Ford Kuga vil også kunne leveres med Fords avancerede kommunikationssystem SYNC – som gør stemmestyring, integration og tilslutning til eksterne kilder mulig. Systemet vil omfatte Automatisk Nødopkald – et system, der automatisk ringer op til den nærmeste alarmcentral, hvis uheldet er ude. Hvis en airbag udløses eller brændstoftilførslen afbrydes i forbindelse med en ulykke vil bilens GPS og Bluetooth-parret mobiltelefoner foretage et nødopkald, hvor alarmcentralen får oplyst bilens position og besked om at der har været en ulykke, hvorefter systemet giver mulighed for kommunikation med personerne i bilen. Det er et sikkerhedssystem, som nok skal vinde indpas i flere biler

En række førerassistance-teknologier, herunder Active Park Assist og Blind Spot Information System bliver også tilgængelige med den nye Ford Kuga.

Der er også tænkt på mere plads, da designerne slog stregerne til den nye Kuga. Hele 82 liter mere plads i bagagerummet end den udgående model. Samtidig er sædeindretningen optimeret, så de bagerste sæder kan foldes fladt blot med et tryk på en knap.

“Vi har gjort Kuga mere rummelig og givet den en mere sporty silhuet og samtidig løftet kvalitetsfornemmelsen,” siger Martin Smith, der er designansvarlig hos Ford i Europa.

Kugas intelligente 4×4 system analyserer kørselsforholdene 20 gange hurtigere end man kan nå at blinke med øjet – og justerer kraftfordelingen til de hjul, der giver den bedste kombination af styring og acceleration. Dynamiske køreegenskaber og kontrol er forsat styrket gennem features som Torque Vectoring Control (TVC), der sås første gang i C-MAX og efterfølgende i den nye Focus.

Motorprogrammet ved lanceringen vil inkludere 140 – og 163-hk version af Fords populære 2,0-liters TDCi dieselmotorer, hvor der også er mulighed for at tilvælge Ford PowerShift automatgearkasse. Kuga vil også kunne fås med Fords 1,6-liters EcoBoost benzinmotor, der allerede findes i Ford Focus og C-MAX, en motor, der har fået rosende ord med på vejen på grund af det høje drejningsmoment og det lave brændstofforbrug.

Kuga er en del af ’One Ford’ strategien og er en global bilmodel, der vil blive solgt world wide, blandt andet i USA, hvor modellen kaldes Escape. Kuga er samtidig en af de ti biler, der bygges på samme C-klasse platform som den nye Ford Focus.

Kuga introduceres i Europa i 2012 og vil komme til Danmark i slutningen af året.