Lavere brændstofforbrug med nyt sommerdæk

Bridgestone Turanza sommerdækI en tid, hvor olieprisernes himmelflugt synes nærmest ustoppelig præsenterer dækfabrikanten Bridgestone et nyt sommerdæk, der bruger ny teknologi til at opnå bedre sikkerhed og mere komfort samt lavere brændstofforbrug. Det nye dæk passer til et bredt udsnit af den danske bilpark.

Det nye Bridgestone touringdæk Turanza T001 skal med sit avancerede slidbanemønster og materialeteknologi gradvist afløse det eksisterende Turanza ER300 touringdæk, med forstærket fokus på sikkerhed, komfort, slidstyrke og brændstoføkonomi.

Bridgestone Turanza T001 er rettet mod en bred vifte af køretøjer; fra kompaktklassen over de mellemstore familiebiler og op til sedaner i luksusklassen, med et udvalg af populære størrelser inklusive større fælgdiametre og højere hastighedskoder.

“Det nye Bridgestone Turanza T001 imødekommer de vigtigste krav til et moderne dæk; sikkerhed og effektiv udnyttelse af ressourcer. Målet er at opnå total harmoni og samtidig levere køreglæde” siger Tomio Fukuzumi, der er Director Consumer Products, Bridgestone Europe.

Det avancerede slidbanemønster med højt silica-indhold i den nye gummi-compound, sikrer højest mulige sikkerhedsniveauer og kontrol under alle kørselsforhold.

I dækkets asymmetriske slidbanemønster indgår flere brede riller der effektivt bortleder vand og minimerer risiko for akvaplaning. I sammenligning med forgængerproduktet har T001 2% kortere bremselængde på våd vej.

Bridgestones ingeniører har optimeret dækkets konstruktion til at levere den bedst mulige balance mellem styreegenskaber og kørselskomfort. Komforten forbedres yderligere ved et meget lavt støjniveau, der allerede nu overholder de kommende EU-støjkrav, der træder i kraft i 2016.

Med Bridgestones patenterede NanoPro-Tech gummiteknologi, kan Turanza T001 præstere meget lav rullemodstand, uden at det går ud over de fremragende egenskaber på våd vej.

Den avancerede gummiteknologi samt dækkets lave vægt har reduceret rullemodstanden med 19%, svarende til et brændstofforbrug reduceret med op til 2,3%. Da T001 samtidig har 15% bedre slidstyrke, betyder det en væsentlig fordel for bilistens økonomi samt for miljøet.

Det nye Bridgestone Turanza T001 introduceres med 40 størrelser fra 15” til 18” fælgdiameter i 2012, og yderligere 37 størrelser i januar 2013.