Køb eller leasing? Hvad er det bedste for dig?

Er du på udkig efter en ny bil, eller er det måske din første bil? Så har du højst sandsynligt også overvejet det finansielle aspekt. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at det er en ret høj omkostning af have bil – sammenlignet med cyklen eller det offentlige. Igennem de senere par år er leasing blevet et væsentligt mere udbredt fænomen herhjemme, men er det mon det rette for dig? Vi gør dig klogere her.

Hvad er dine behov?

Først og fremmest bør du tænke over, hvilke behov du har i hverdagen, for det er netop dine daglige behov, der er essentielle for dit valg i sidste ende. Generelt ses leasing som en kortsigtet løsning, og er det rette for dig, der gerne vil have mulighed for at skifte bilen ud med korte mellemrum. Derimod er et bilkøb særligt attraktiv for dig, der gerne vil beholde den samme bil de næste mange år. Det kan være, at familien er blevet udvidet, og at I blot skal have en stabil SUV, der kører langt på literen. Lad os se lidt nærmere på fordelene ved henholdsvis leasing og køb.

Fordele ved at lease

  • Billigt på den korte bane
  • Ingen uforudsete udgifter
  • Ingen risiko.

Leasing er først og fremmest en god løsning for dig, der har et fast månedligt budget og et fast køremønster. Når du leaser betaler du nemlig for et bestemt antal kilometer per år, og så får du også service og reparation med i din månedlige betaling. Når du leaser en bil, så ejer du den ikke, og det betyder også, at bilen skal sendes tilbage, når din leasingperiode udløber. I mange tilfælde kan du heller ikke forlænge din leasingperiode, og du skal derfor betale et nyt førstegangsgebyr og derigennem påbegynde en ny leasingperiode med en ny bil.  

Fordele ved at købe

  • Billigt på den lange bane
  • Fuld fleksibilitet i hverdagen
  • Fuldt ejerskab over bilen.

Fordelene ved at købe din bil er først og fremmest, at det er din bil, og du har derfor fuldt ejerskab over den. Du skal derfor ikke betale ekstra, hvis dit køremønster ændre sig. Det kan være, at du får et nyt job, og du derfor skal pendle længere i hverdagen. Til gengæld står du også selv for reparation og service af din bil, og derfor kan de månedlige omkostninger også være ret svingende.

Bliv klogere på køb og leasing

Der er væsentligt flere aspekter, du skal tage højde for i dine overvejelser. Det kan derfor være en god ide, at du kontakter en fagmand, der kan hjælpe dig videre. Ønsker du at blive en smule klogere på køb eller leasing, kan du hos KreditNU læse mere om, hvorvidt du skal købe eller lease din næste bil i deres blogindlæg om bilkøb.