Kia vinder designpris

Kia vinder designprisKIA har netop vundet den eftertragtede red dot-designpris, ikke bare en gang, men hele to gange, idet både  Rio og Picanto modtager hæderen. Dermed har KIA vundet den prestigefyldte europæisk designkonkurrence seks gange siden 2009.

Med de to vigtige priser for Picanto- og Rio-modellerne i 2012-udgaven af red dot-designkonkurrencen har KIAs designstrategi fået endnu et skulderklap.

5-dørs versionerne af KIAs Picanto og Rio i henholdsvis A- og B-segmentet blev begge tildelt priser i den internationalt anerkendte Product Design-kategori i red dot-konkurrencen. I konkurrencen deltog mere end 4.500 produkter fra 1.800 producenter fra 58 lande. Juryen bestod af højt respekterede designeksperter, der undersøgte og testede produkterne ned i mindste detalje, og vinderne blev valgt på baggrund af deres innovationsniveau, funktionalitet, ergonomi, holdbarhed og miljøvenlighed samt deres niveau af intuitiv betjening.

Kun produkter med den højeste designstandard kan komme i betragtning til at vinde den eftertragtede red dot-pris. Med disse to seneste priser har KIA i alt vundet seks red dot-priser – Soul crossover-modellen vandt i 2009, den kompakte MPV Venga vandt i 2010, og både den kompakte SUV Sportage og sedanmodellen Optima vandt i 2011. Optima blev i 2011 desuden kåret som “best of the best”, som er red dot-konkurrencens største anerkendelse for banebrydende design.

“Vi er meget stolte af red dot-priserne til Picanto og Rio. De er en stor hyldest til hele vores globale designteam, fordi alle tre KIA designcentre har været involveret i udviklingen af begge biler. Og resultatet er særdeles harmoniske modeller med stor udstråling. Jeg er især glad for dette helt igennem kreative og succesfulde samarbejde mellem vores teams i Korea, Europa og Amerika,” siger KIAs designchef Peter Schreyer.

“I takt med at de europæiske kunder i stadigt højere grad skifter til mindre biler, bliver designet en endnu vigtigere faktor i A- og B-segmentet. Rio og Picanto er vigtige volumenmodeller for os, og efterspørgslen efter dem er allerede stor i regionen,” siger Thomas Oh, der er KIAs Senior Executive Vice President.

Priserne kommer lige efter, at Rio og Picanto har vundet andre priser, hvor Rio blandt andet er blevet kåret som bedst i “Exterieur”-klassen i forbindelse med Automotive Brand Contest i 2011, og hvor den 3-dørs Picanto fik tildelt iF-produktdesignprisen 2012.

Posted Under