Hver femte bilist kører stadig uden vinterdæk

Vejret er foranderligt og alt for ofte kommer vinteren bag på bilisterne. Det gælder tilsyneladende også denne vinter, hvor sne, tø og frost allerede har haft sit tag i de danske veje.

Og kører man med sommerdæk, kan der være risiko for, at bilen skrider ud, samtidig med at bremselængden forøges. Vinterdæk mindsker risikoen for at køre galt, når der er sne på vejene. Men trods den megen sne kører omkring hver femte bil fortsat uden vinterdæk.

Alt for mange bilister har allerede haft behov for assistance, når de var kørt fast i sneen eller var gledet ud i grøften. Mange bilister ender hvert år i et glatføreuheld, fordi de ikke kører med vinterdæk. Og i øjeblikket kører omkring hver femte bilist uden vinterdæk. Det oplyser Applus Bilsyn.

”Sidste vinterperiode undersøgte vi og fandt frem til, at ca. 20 procent af de biler, vi havde til syn i vores 100 bilsynshaller, ikke kørte med vinterdæk. Hvert år har vi ca. 150.000 biler til syn i løbet af vinteren. Indtil videre ser det i år stadig ud til, at den tendens fortsætter blandt de biler, vi syner. Vinterdæk mindsker risikoen for uheld i trafikken. Det seneste vejr, og det faktum at antallet af kollisioner og buleskader generelt stiger ved snefald, understreger, hvor vigtigt det er at køre med vinterdæk netop nu,” siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Dækimportør-Foreningen foretog sidste år en landsdækkende dækoptælling. På linje med undersøgelsen hos Applus Bilsyn viste den, at godt 81 procent af danske biler havde vinterdæk på.

Hos Applus Bilsyn har man i de seneste to måneder udført tusindvis af vintertjek, hvor bilisterne får gennemgået deres bil, så de er sikre på, at den er klar til vinteren.

”Vores vintertjek forøger chancen for, at bilen kører problemfrit igennem vinteren. Vi kontrollerer batteriet, bremserne, sprinklervæsken, motorolien, vinduesviskerne, lygterne og slidbanen på vinterdækkene. Vi finder især fejl og mangler på ældre biler. Er der ikke vinterdæk på bilen, anbefaler vi som udgangspunkt, at bilisten får vinterdæk på med det samme,” slutter Per V. Rasmussen.