Hvad er et billån uden udbetaling?

Beskyt din bil mod vind og vejr

Der findes mange forskellige typer lån. Derfor kan det også være svært at skelne dem fra hinanden og finde frem til, hvilke fordele de forskellige lån har hver for sig. Et billån uden udbetaling er dog ikke så svært at forstå, hvordan hænger sammen, når først du forstår princippet i denne låntype. Når du har forstået, hvad der adskiller et billån uden udbetaling fra et mere klassisk billån med udbetaling, så vil også hurtigt kunne vide, hvorfor dette lån er smart og kan have nogle altafgørende elementer for personer, der ønsker at købe en bil, men ikke lægger inde med den store opsparing.

Et billån uden udbetaling

Man kan helt grundlæggende dele de fleste billån op i to basale kategorier. Billån med udbetaling og billån uden udbetaling. Forskellen ligger i, om banken eller finansieringsselskabet vil have dig til at betale en del af bilens pris kontant, eller om de kan låne dig penge til hele lånet. Klassisk set har det i mange år været mest almindeligt med et billån med udbetaling. Her har man typisk kunnet låne penge til 80% af bilkøbet, og så har man som bilkøber selv skullet lægge de resterende 20% med det samme, når bilen betales. I dag er det dog mindst lige så almindeligt, at de fleste banker og låneudbydere tilbyder et billån uden udbetaling, hvor du altså som bilkøber kan låne penge til hele bilens pris. Det betyder altså helt lavpraktisk, at du kan låne penge til hele bilens pris, og altså ikke selv behøver at have nogen særlig opsparing for at kunne købe en ny bil. Denne låntype er derfor henvendt til dig, der enten ikke har pengene eller ønsker selv at betale en del af bilen på dagen for bilkøbet.

Hvorfor tage et billån uden udbetaling?

Et billån uden udbetaling er oplagt til dig, der ikke har mulighed for at lægge pengene til en udbetaling ved køb af en ny bil. Det giver dig altså mulighed for at købe en helt ny og lækker bil, selvom du ikke har nogen opsparing. Det giver altså nogle helt klare fordele, når du skal købe en ny bil og optage lånet. Dog skal du selvfølgelig ikke tro, at bare fordi du ikke skal lægge en udbetaling med det samme, at lånet så er helt gratis. Ligesom med alle andre lån, så skal du være opmærksom på vilkårene og omkostningerne for dit lån. Du skal altså sætte dig ind i de årlige omkostninger i procent og de andre vigtige tal, der står med småt, når du indgår aftalen om lånet.

Billån uden udbetaling med fast eller variabel rente

Læs mere om billån på autolaina.io, og læs også mere her. Når du vil indgå en låneaftale om et billån uden udbetaling, skal du vælge, om du vil have en fast eller variabel rente. Det er samme princip som ved andre lånetyper som for eksempel til et hus eller en lejlighed. Med en fast rente kender du den præcise rente for hele låneperioden. Den varierer derimod ved en variabel rente.