Historien om Jaguar

Jaguar er en af branchens klassiske bilmodeller, kendt for sit eksklusive design og gode fartpræstationer. Her er tale om klassisk, næsten aristokratisk køreglæde.

Virksomheden blev etableret i 1922 som producent af sidevogne til motorcykler, men er siden blevet en af verdens førende producenter af luksus-sedan udgaver og sportsvogne.

I de seneste år har Jaguar udvidet produktlisten med en række nye biler og ændringer. Nye versioner er kommet til af den kompakte X-type og S-typen. Samtidig har man lanceret XJ og diesel udgaver. Og man har lanceret den helt nye XK sportsvogn baseret på letvægts aluminium.

I Danmark er Jaguar gennem mere end 30 år blevet importeret af Jaguar Danmark A/S, der indgår i Nellemann Holding. Priserne varierer meget, men starter fra omkring 490.000 kroner for Jaguar X-Type 2.0 Diesel, med 4 cylindre og 24 ventiler. Topfarten er 201 km/t.

I den dyreste ende af prisskalaen finder vi topmodellen Jaguar XK 4.2 V8 Convertible, der skjuler en 8 cylindret 4.2 liters motor under motorhjelmen. Det giver en topfart begrænset til 250 km/t og en accelleration fra 0-100 km/t på 6,3 sek. Det maksimale drejningsmoment er på 411 Nm ved 4100 omdrejninger/minut.

Prissedlen for XK-herligheden starter fra 1.828.000 kroner.

Som importør har Jaguar-Danmark A/S et stort udvalg af nye og tilkørte modeller til omgående levering. Selskabet er flere gange blevet udnævnt til Jaguar Cars Ltd. bedste forhandler i Europa.

Jaguars bilmodeller er alle højtudviklede kvalitetsbiler, der bakkes op af en 3 års fabriksgaranti, uden kilometerbegrænsning.