Gør din bil klar til vinteren

Vinteren er over os. Det betyder flere uheld i trafikken, når både promillerne og frosten sætter ind. Vinteren er også den tid på året, hvor man bør give sin bil lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed, så den får de bedste forudsætninger for at kunne transportere dig gennem de kolde måneder.

Men der er faktisk en hel del, som du bør have styr på, så din bil er tiptop klar til vinteren. Noget er lovpligtigt, mens andet blot er sund fornuft. I denne artikel ser vi nærmere på de ting, du kan sørge for, for at gøre din bil fuldkommen klar til vinterens komme.

Husk vinterdæk

Ja, vi hører den samme svada hvert år, at vi skal huske at få skiftet til vinterdæk på vores bil. Alligevel er der rigtig mange danskere, der glemmer det. Du kan med fordel bruge den huskeregel, at du skal sætte vinterdæk på omkring efterårsferien. Allerede her kan frosten nemlig så småt være begyndt at sætte ind.

Uanset om du kører Suzuki, Citroen eller Peugeot, skal der være styr på hjulene og dækkene. Derfor gælder det om at hente alle de oplysninger om din bil, du kan finde, så du finder de helt rigtige dæk til din bil. Er du ikke selv en haj til det der med biler, behøver du ikke selv stå for på- og afmonteringen af de nye dæk. Den slags kan du sagtens få din mekaniker til at hjælpe dig med. 

Isskraber og isspray

Du kender sikkert fornemmelse af at stå klokken 7.02 om morgenen og forsøge at skrabe isen af din bil? Og når du har fri fra arbejde, kan du starte processen forfra, da bilen er frosset til igen. Af selvsamme årsag må du ikke glemme at have isspray og isskraber med i din bil, så du kan får renset dine ruder fri for frost. Gør det derfor til en vane, at disse remedier altid har en fast plads i din bil i vintermånerne, så du let kan klare de rimfrostvinduer, der måtte komme i din retning.

Før i tiden kunne man nemt fjerne isen på ruderne med et etui fra en CD eller et slidt Block Buster-kort. Men da de fleste næppe har den slags inden for deres nærvær mere, bør du gøre dig selv den tjeneste at huske at medbringe isskraber og isspray. Altid.

Husk et varmt tæppe til ventetiden

Selvom de fleste nødigt vil tænke på det, så kan en voldsom omgang frost have en negativ indvirkning på bilens evne til at starte. Ikke blot for dig, men også for alle andre billister. Det kan betyde lange ventetider på vejhjælpen, inden de kan nå ud til dig.

Hvis du befinder dig hjemme, når din bil ikke vil starte, er det jo ingen sag. Så kan du blot gå indenfor og vente. Men det er jo ikke altid sådan, omstændighederne er. Derfor bør du være forberedt på en situation, hvor du kan komme til at sidde at vente i din iskolde bil. Det kan du gøre ved at medbringe et varmt tæppe, der kan holde dig lun, mens du venter på vejhjælp. Det kan også være en god makker, hvis du eksempelvis skulle komme til at køre i grøften på grund af glatte veje.