Fremtidens bilteknologi hos DTU

DTU præsenterer fremtidens bilteknologiOnsdag den 9. maj 2012 åbner studerende på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby døren til fremtidens bilteknologi. Det sker i overværelse af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, når man præsenterer årets bud på en vinderbil ved Shell Eco-marathon 2012.


Den ekstremt brændstoføkonomiske og innovative bil præsenteres for pressen onsdag den 9. maj på DTU i Lyngby. Præsentationen sker forud for den store begivenhed i dagene fra 17. til 19 maj, hvor studerende fra tekniske universiteter i hele Europa samles til det 28. Shell Eco-marathon.

Her dyster de i deres helt nye, egenudviklede biler om det uofficielle verdensmesterskab i at køre længst muligt på, hvad der svarer til en liter benzin.

Shell Eco-marathon foregår i år som noget helt nyt i Rotterdams gader. Her deltager mere end 3.000 studerende fra 24 lande. Samlet stiller 227 biler til start. Bilerne kører på mange forskellige energikilder, herunder diesel, bioethanol, naturgas, brint, benzin, el eller solenergi.

DTU Roadrunners nye bil kører på 100% andengenerations bioethanol og holdet stiller op i årets Shell Eco-marathon i kategorien Urban Concept (små bybiler).

Shell Eco-marathon er en international konkurrence i brændstoføkonomi og energieffektivitet, der udfordrer studerende fra tekniske højskoler og universiteter i hele verden til at opfinde, designe og bygge en bil, der kan køre så langt på, hvad der svarer til en liter benzin, som overhovedet muligt.

Ved konkurrencen får holdet fra DTU følgeskab fra et hold studerende fra Aalborg Universitet, der deltager med en ny brintbil i kategorien for prototyper.