Find smarte gadgets til din bil

Car gps

For mange er en bil mere end en bil. Mange mennesker bruger dagligt flere timer i deres bil, og derfor gør det heller ikke noget, hvis bilen er udstyret med smarte gadgets. Gadgets kan både gøre det nemmere og sjovere at være bilejer, og de fleste gadgets kræver ikke det store arbejde at montere. I dette blogindlæg kan du få inspiration til, hvad den næste gadget i din bil skal være.

Undgå fartbøder

Uanset om du tilbringer mange timer på vejene, eller om det blot bliver til korte køreture nogle gange i ugen, er det ikke sjovt at få en fartbøde. Ganske vist skal fartgrænserne overholdes, men du modtager en uforudset udgift, og pengene kommer til at gå til noget andet, end du havde forventet. Hvis du gerne vil have hjælp til at lette foden lidt fra speederen og undgå fartbøder, kan du montere en lille device i din bil. Der findes flere varianter på markedet, men typisk for alle modellerne er, at de selv tænder, når du starter bilen. Devicen vil alarmere dig, når du er i nærheden af en fotofælde eller en stærekasse, og den giver dig derfor signal om, at du skal tænke over din fart. Hvis denne gadget er noget for dig, så husk at undersøge om fartalarmen er godkendt. Ønsker du ikke at montere en device i bilen, findes der flere apps på markedet, som du kan downloade til din smartphone. App’en vil ligeledes give signal om, at der er risiko for at du kan blive blitzet i nærheden.

Husk P-skiven

En parkeringsbøde er uden tvivl et kæmpe irritationsmoment. Måske kan du genkende det scenarie, at du står med hænderne fulde med bæreposer, og så opdager du en gul seddel i foruden på bilen. Har du en manuel p-skive, kan du overveje at udskifte den med en elektronisk p-skive. Den elektroniske p-skive stiller sig automatisk, når du stopper bilens motor. Skulle du i travl situation glemme din p-skive, så stiller den elektroniske altså sig selv. Vælger du en elektronisk p-skive, skal du dog være opmærksom på, at dens batteri er ladet op. Det er nemlig dit eget ansvar, at p-skiven virker, og at batteriet er løbet tør, er ikke en berettiget grund til at kunne få afsagt en parkeringsbøde. Du kan derfor med fordel have en manuel p-skive liggende i bilen, hvis du skulle opdage et fladt batteri. Der findes mange elektroniske p-skiver på markedet, og på denne side kan du se nogle forskellige bud på en hjælpende hånd til at undgå fremtidige parkeringsbøder.

Altid opladet mobiltelefon

Er du kommet ud ad døren med en mobiltelefon, der skriger efter at blive ladet op? I sådan et tilfælde er det smart at have en adapter liggende i bilen, så din telefon kan få strøm, mens du kører bil. Der findes forskellige former for adaptere, der passer til mobiloplader, og hvilken variant du skal vælge, afhænger af din bils funktioner. Du kan få adaptere, der kan sættes i en cigarettænder, og der er modeller, du kan stikke i et 12 V-stik. Du skal blot sætte din oplader i adapterens USB-stik og derefter starte bilen, og din device vil gå i gang med at lade op.