Find en familiebil, der matcher jeres behov

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Når to bliver til tre, opstår der naturligt et behov for en større bil. Men hvad kendetegner en god familiebil? Det kan være svært at svare på, da det handler om, hvilke behov I har. Derfor er det som udgangspunkt en god idé at overveje, hvilke krav I stiller til en familiebil. I det følgende ser vi nærmere på de elementer, I bør have i tankerne, når I skal vælge den perfekte familiebil.

Plads og komfort

Som udgangspunkt er det behovet for mere plads, der melder sig først hos de fleste børnefamilier. Når den lille smarte minibil begynder at føles som en sardindåse, begynder de fleste at drømme om en rummelig bil med masser af plads til barnevogn, pakkenelliker og autostol. Det er dog ikke nok at overveje, hvilke behov I har nu. I bør også overveje, om der er plads nok om et par år. For i takt med at børnene bliver større, vil jeres behov ligeledes ændre sig. Spørg jer selv, hvad der skal være plads til i bilen? Og om dette behov vil ændre sig i den kommende fremtid?

Foruden størrelsen på bilen, er komforten også værd at tage med i betragtning. Det kunne eksempelvis være et spørgsmål om ventilation. Med en god aircondition sikrer I jer, at der er en passende temperatur i bilen både på varme og kolde dage, hvilket kan være en stor fordel, når der er børn i bilen. I kan også overveje, om bilen skal have tonede ruder, så børnene ikke bliver generet af solen. På lange køreture eller ferier kan det redde den gode stemning i bilen, hvis den er udstyret med USB-stik. På den måde er der garanteret ro og underholdningen hele vejen til Italien, hvis I overvejer at tage på bilferie.      

Hvilke biler er mest børnevenlige?

Der findes mange forskellige biltyper på markedet, og det kan virke som en jungle at navigere i. Der er dog nogle biltyper, som er mere børnevenlige end andre. Af de mest populære biltyper kan nævnes stationcar, MPV og SUV. En stationcar er en god bil til familier med to små børn, da de fleste stationcars kun har plads til to autostole på bagsædet. Stationcars er meget populære blandt børnefamilier, hvilket ikke mindst skyldes, at de er store og rummelige, samtidig med at de er billigere end en MPV. Der findes stationcars i forskellige varianter, størrelser og priser, og I vil derfor let kunne finde en stationcar, der passer til jeres behov. En MPV er en god bil til familier med mere end to børn. De er store og meget rummelige, og i bagagerummet vil man ofte finde to ekstra sæder, som kan vippes frem, hvis der er behov for ekstra siddepladser. Hvis dine børn er ved at være så store, at de ikke længere sidder i autostol, kan en SUV måske være den rigtige familiebil for jer. Den har et mindre bagagerum end både stationcar og MPV, men til gengæld er læssehøjden bedre på grund af bilens højde.

Ligegyldigt, hvilken bil I vælger, vil der på et tidspunkt opstå behov for nye fælge. Du kan finde informationer om fælge til din bil på VidenOmBil.