De fleste skifter til vinterdæk

Vinterdæk i november

Prognoserne for vejret tyder på en mild vinter med høje temperaturer. Intet er dog sikkert før dagen er omme, og danskerne skifter gladelig til vinterdæk, ikke mindst i november måned. Mere end hver anden bilist sætter vinterdæk på bilen i november og det giver større tryghed på vejene med vinterdæk. Det viser en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn.

November er den foretrukne måned at skifte til vinterdæk, hvor omkring 55 procent fået overstået dækskiftet i november. Omkring en tredjedel – helt præcist 32 procent – vælger at skifte til vinterdæk allerede i oktober.

“Undersøgelsen understreger, at danskerne føler sig markant mere trygge med vinterdæk. Vinterdæk er vigtige, fordi de gør det lettere at styre og bremse hurtigt, hvis vejen er fyldt med sne og is,” siger Per V. Rasmussen, der er adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Yderligere 5 procent af bilisterne konverterer til vinterdæk i december, mens ni procent af undersøgelsens godt 2.500 deltagere svarer, at de slet ikke skifter dæk.

I dag er det frivilligt at køre med vinterdæk, men ifølge undersøgelsen ønsker hele 63 procent af de adspurgte, at man gør vinterdæk lovpligtige ligesom i blandt andet Sverige.